van der Horst

Zandvoort: Een lach en een traan voor de Belgen

2015 SCC Masters Zandvoort GT's race 2
2015 SCC Masters Zandvoort GT's race 2
De omloop in de Noordzeeduinen was dit weekend het theater voor twee schitterende wedstrijden van de Supercar Challenge powered by Pirelli. De Divisies Super GT en GTB waren te gast tijdens het Nederlandse DTM-weekend en de prachtige bolides van het mooiste kampioenschap van de Lage Landen hebben het talrijk aanwezige publiek op een schitterende staaltje van hun kunnen getrakteerd. En de Belgen deden het zeer goed, met op zaterdag een prachtige zege van Ward Sluys en Fré Jonckheere aan het stuur van de JR Motorsport BMW M4 Silhouette in de Divisie GTB, terwijl op zondag vooral Patrick Lamster tevreden mocht zijn met zijn prestatie.
Race 1:

De zege in de eerste race van het weekend was voor Henry Zumbrink, die het in zijn Volvo Silhouette haalde voor de man uit Lanaken, Roger Grouwels, die de Viper deelt met Kelvin Snoeks. Zij haalden het voor hun voornaamste titelrivalen Nicolas Vandierendonck en Jeffrey Van Hooydonk in de schitterende Corvette van SRT. Op de meet hielden zij nipt de Radical RXC van Henk Thuis af.

Ward Sluys/Frédérique Jonckheere - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys/Frédérique Jonckheere - BMW M4 Silhouette
In GTB waren de grote winnaars, na een schitterende en spannende race, Ward Sluys en Frédérique Jonckheere in hun JR Motorsport BMW M4 Silhouette en dat ondanks een Drive Through. Ward Sluys was na afloop zeer blij: “We hebben gewoon ons ding gedaan. Frederique had een zeer goede start en we werkten een zuivere wedstrijd af. Gezien de pech van enkele concurrenten reden wij plots aan de leiding van de race.” Een van de pechvogels was Patrick Lamster, slachtoffer van een lekke band. “Maar we komen toch als vierde over de meet, met de nodige punten voor het kampioenschap als resultaat. Eigenlijk doen we nog geen slechte zaak.”

Verder in GTB zagen we een podium voor de Fransman Pierre-Etienne Bordet in de Porsche 997 GT3 Cup van het Belgische First Motorsport, terwijl Hans Verhelst en Guy Verheyen (GHK Racing by Speedlover) als zevende over de meet kwamen.

Race 2: Patrick Lamster blijft heersen in GTB

Patrick Lamster/Donald Molenaar - EMG Motorsport Porsche 997 GT3
Patrick Lamster/Donald Molenaar - EMG Motorsport Porsche 997 GT3
Op zondag was het voor de Belgen niet echt een feest, tenzij dan voor de onvermijdelijke Patrick Lamster in zijn Porsche 997 Cup van Euroseal/EMG Motorsport, die hij voor de gelegenheid met de ervaren Nederlander Donald Molenaar deelde. Het Nederlands-Belgische duo reed na een foutloze race naar een tweede plaats in de Divisie GTB en Patrick Lamster verstevigt nog maar eens zijn leidersplaats in het kampioenschap van de Divisie GTB. “Regelmaat en snelheid zijn onze troeven en tot nu toe hebben wij nergens echt een steek laten vallen”, aldus Lamster aan het podium. In GTB ging de zege naar de Nederlandse Corvette GT4 van Milan Dontje en Ferdinand Kool. Voor de andere Belgen zat er niet meer in dan zevende plaats voor Ward Sluys en Fré Jonkheere (JR Motorsport BMW M4) en een tiende plek voor de GHK Racing Porsche 991 Cup van Guy Verheyen en Hans Verhelst. De First Motorsport Porsche van Pierre-Etienne Bordet tikte als achtste aan

Een tweede plaats algemeen en in de Divisie Super GT, wederom achter de Volvo van Henry Zumbrink, was er voor de snelle man uit het Limburgse Lanaken, Roger Grouwels, die in zijn schitterende RacingArt Viper ook dichter komt bij de leidersplaats in het kampioenschap.

Die eerste plek in de Divisie Super GT is nog steeds in handen van SRT Corvette, met Jeffrey Van Hooydonk en Nicolas Vandierendonck achter het stuur. “Ik kreeg na enkele ronden een tik van een andere deelnemer en werd brutaal in de grindbak geduwd”, aldus Van Dierendonck. “Het gevolg laat zich raden, weg goed resultaat en weg bonus in het kampioenschap. Ik ben erg ontgoocheld.”

Afspraak nu op 1 en 2 augustus voor de schitterende Gamma Racing Day waar ook de Divisies Supersport en Sport weer aan de bak komen.

Supercar Challenge Powered by PirelliDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 13 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DTM Zandvoort.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons