van der Horst

Zandvoort: Hoevenaars en Belgium Racing lopen verder uit

Hoevenaars versus van Splunteren
Hoevenaars versus van Splunteren
Met het goede nieuws inzake de uitslag van de laatst verreden manche op Circuit Zolder in het achterhoofd, kon leider Peter Hoevenaars zorgeloos uitkijken richting de twee kwalificaties waarin hij telkens de pole op de tabellen zette voor de beide races. En tweemaal voor zijn voornaamste opposant, de Nederlander Max van Splunteren.
Dylan Derdaele-Peter Hoevenaars - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Dylan Derdaele-Peter Hoevenaars - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Tijdens de start van de eerste manche schoot Hoevenaars het snelst uit de startblokken en deed mooi de deur dicht voor het aansnijden van de Tarzan bocht. Xavier Maassen volgde in derde positie met Dylan Derdaele in zijn zog. Hoevenaars en van Splunteren reden weg van de concurrentie en zouden onder hun twee gaan uitmaken wie deze eerste race zou winnen. In de 8ste ronde net voor het ingaan van het Scheivlak kon van Splunteren voorbij zijn landgenoot Hoevenaars en zou de koppositie niet meer afgeven. Hoevenaars zakte wat weg, maar kende een zeer sterk slot en viel opnieuw van Splunteren aan voor de zege. Het duel was zo intens dat ook Maassen terug aansluiting vond en met z’n drieën bij elkaar gingen ze over de meet. Dylan Derdaele werd vierde voor Jürgen Van Hover. Hoogaars won afgetekend de AM-Klasse in zijn 997 Cup en is reeds zeker van de titel in de AM Klasse.

Podium Zandvoort Race 2 AM
Podium Zandvoort Race 2 AM
Tijdens de tweede race kregen we een identiek scenario bij de start waarbij Hoevenaars het voortouw nam en mooi de deur dicht klapte in de Tarzan bocht. Dylan Derdaele sloot als derde aan voor teammaat Yannick Hoogaars die zich op de vierde plaats nelstelde. Nicolas Vandierendonck had niet getraind en moest via een derogatie volledig achteraan starten. Na één ronde had hij reeds een vijftal plaatsen goed gemaakt en ging nadien met succes in de aanval op Yves Noël en John De Wilde. Vooraan waren het opnieuw Hoevenaars en van Splunteren die de lakens uitdeelden tot Max zich mispakte bij een inhaalbeweging en in de vangrail ging.

Nicolas Vandierendonck - Thems Racing by DVB
Nicolas Vandierendonck - Thems Racing by DVB
Meteen lag de zege wijd open voor Hoevenaars die via de pole één puntje meer scoort dan van Splunteren en hierdoor zijn voorsprong verder uitdiept tot vier punten. De titel lonkt voor Hoevenaars en Belgium Racing bij de PRO’s. Bij de AM’s is Yannick Hoogaars reeds zeker van de titel. Hij won de eerste wedstrijd de AM-Klasse maar hij had het niet onder de markt voor een nieuwe zege in de tweede race van het weekend. Hij kreeg een ontketende Vandierendonck over de vloer die hem buitenom voorbij ging. Het kwam zelfs enkele malen tot een contact tussen beide wagens. Vandierendonck won tenslotte de AM Klasse en werd derde algemeen. Hoogaars kreeg nog een straf aan zijn broek wegens inhalen onder geel en werd in de eindstand nog voorbij gestoken voor Yves Noël. Maar de titel is reeds binnen voor de pijlsnelle Belgian Racing piloot.  

Foto's: Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 20 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort - ADAC GT Masters.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons