van der Horst

Zandvoort: Voorbeschouwing Team RaceArt

Team RaceArt doet het komend weekend in één van de meest succesvolle raceweekends van Nederland: het bezoek van de DTM aan Circuit Park Zandvoort. Het team van Roger Grouwels slaat drie dagen lang de tenten op in de duinen aan de Noordzee en dat in het kader van de Supercar Challenge powered by Pirelli. Met het oog op de strijd in het kampioenschap zal het team ook een beroep doen op Kelvin Snoeks, om aan het stuur van de schitterende Dodge Viper GT3-R naar de zege te rijden. In ieder geval, geen enkele rechtgeaarde racefan heeft dit weekend een excuus om niet naar Zandvoort af te zakken. Afspraak in de duinen voor de DTM, FIA F3, Porsche Carrera Cup en uiteraard de Supercar Challenge powered by Pirelli.
Team RaceArt en het Belgische SRT Corvette zijn de twee grote kanshebbers op de titel in de Divisie Super GT van de snelste raceserie van de Benelux. Ook in Zandvoort mogen we ons weer opmaken voor een strijd tussen de beide machtige Amerikaanse machines, die al heel het seizoen beheersen.

Roger Grouwels: “Wij behaalden al driemaal de volle pot, één keer in Zolder en tweemaal op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps, maar één tegenvaller, in mei in Zolder, maakt dat de Corvette nu voorlopig elf punten meer telt. Ook de Mosler van Berry van Elk moet zeker nog tot de kanshebbers op de titel gerekend worden. In Zandvoort krijgen we bovendien het gezelschap van enkele bijkomende snelle jongens, dus wordt het knokken om iedere plek. Vergeet ook niet dat wij behoorlijk wat strafseconden zullen moeten uitzitten bij de pitstop, wat onze kansen niet meteen zal verbeteren. Maar we kijken er met heel het team naar uit en gaan er alles aan doen om vooraan te eindigen.”  

Team RaceArt zet uiteraard de schitterende GT3-versie van de Dodge Viper in, een wagen die zeer recent nog de GTD-klasse won in de 6 Hours of Watkins Glen, één van de bekendste races van het Noord-Amerikaanse uithoudingskampioenschap of United SportsCar Championship. Het Limburgse team is echter het enige team dat in Europa over een dergelijke machine beschikt, een wagen die dit seizoen al meermaals zijn waarde bewees in zeer lange wedstrijden als Daytona of Sebring.

Roger Grouwels: “Naast onze inzet in de Supercar Challenge powered by Pirelli, is de Viper ook uitermate geschikt voor het langere werk, zoals de wedstrijden van Creventic of zelfs de Blancpain Endurance Series. We hebben steeds meer ervaring met het team en zouden zeer graag die stap zetten in de komende maanden en volgend seizoen. De resultaten in de VS bewijzen dat de auto het kan, dus waarom hier niet in Europa met ons?”  
 
In Zandvoort staan er twee races van zestig minuten op het programma, eentje om 12.45u op zaterdag, voor de eerste race van de DTM en eentje op zondag, om 15.55u, na de tweede race van de DTM.

“Het is een weekend om naar uit te kijken, voor iedere autosportfan in Nederland en daarbuiten, ook voor de uitstraling van het kampioenschap is het enorm goed om met zo’n hoogstaande competitie samen te rijden.”      

Team RaceArt pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 9 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DTM Zandvoort.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons