van der Horst

Zandvoort: Voorbeschouwing van de organisatoren

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
Iedereen gaat al eens graag een weekendje naar zee en dus ook de deelnemers aan de BMW M235i Racing Cup en de BMW Clubsport Trophy. Zij spreken dit weekend af op de prachtige en legendarische Nederlandse omloop in Zandvoort, in de duinen, op amper enkele meters van het Noordzeestrand. Op het menu staat een race van 180 minuten die, trouw aan de competities van BMW, weer bol zal staan van de spanning en het spektakel.
Zandvoort is een naam als een klok voor de autosportliefhebbers in de Benelux. Het circuit aan de Noordzee was jaren de thuisbasis voor de Nederlandse GP F1 en ook vandaag nog komt onder meer het DTM er jaarlijks op bezoek. De omloop zelf is technisch, snel en heeft één bijzonder element waar iedereen rekening mee dient te houden. “Het opwaaiende zand”, weet Bert Redant, één van de vaste waarden in de BMW M235i Racing Cup. “Het circuit ligt letterlijk in de duinen, dus het zand heeft er vrij spel. Ook bij droog weer kan het er dus wel eens glad zijn. Verder is het een zeer mooi circuit, waar je toch wel wat tijd nodig hebt alvorens je alle trucs om te snel te gaan begrijpt.
 
BMW Clubsport Trophy: open strijd van start tot finish
 
Promotor Jan Horemans is een tevreden man voor de Nederlandse uitstap, want opnieuw komen er deelnemers bij. ”In de competitie met de quasi standaard BMW 3 Reeks E46, E90 en E92 vervoegt Bart Van Haeren Jimmy De Breucker, die op een gedeelde tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap staat. Bij de ervaren Thierry De Zan zal Pascal Dubuc zijn opwachting maken. Als guest verwelkomen we de BMW E36 van Philip Romijn en Robert Westerhold, mannen die er vorig seizoen ook al bij waren in Zandvoort.
 
De spanning is om te snijden, met drie teams binnen de twee punten bovenaan het klassement. Lorenzo Donniacuo, Giovanni Scamardi, Bernard Claes, Cedric Wauters, Guino Kenis en Jimmy De Breucker geven elkaar dus geen duimbreed toe. Ook de strijd om de ereplaatsen is intens, met amper 10 punten speling tussen de nummer vier in het klassement, Jo Lammens, en de nummer tien, Mario Timmers. 
 
BMW M235i Racing Cup: bol van de spanning
 
Ook hier zien we enkele nieuwe namen. “Het Duitse Team Racing One vervoegt de competitie. Zij reden in maart de laatste wedstrijd van het Winter Endurance kampioenschap in Zandvoort met een BMW M235i en zullen die ervaring dus zeker goed kunnen gebruiken. Alexander Miess wordt teamgenoot van onze leider in het kampioenschap, Michael Schrey, en opgepast zij wonnen vorig weekend samen de M235i Cup class in de 12H Zandvoort, wat toch ook kan tellen als referentie. Last but not least is er de komst van Sam Dejonghe die in de plaats van Guillaume Dumarey rijdt, naast Maxime.”
 
En net zoals in de competitie met de BMW Clubsport is de spanning te snijden, met een voorlopige ex-aequo tussen Michael Schrey en Frédéric Bouvy. Op amper één punt volgen Stéphane Kox en Maceij Dreszer, met vervolgens een stevig achtervolgend peloton. Tussen het nummer drie in de stand, David Dermont en Peter Beckers en Jef Van Samang, die de 11de plaats delen, liggen amper 14 punten!   
 
Op het menu staat dus een gemeenschappelijke race van 180 minuten, samen met de deelnemers van de BGDC. De kwalificaties vinden plaats zaterdagnamiddag tussen 16u10 en 17u10, terwijl de race op zondagochtend op gang wordt geschoten om 9u15.

BMW M235i Racing Cup Belgium Press

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 4 juni 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons