van der Horst

Zandvoort: Ward Sluys en Fréderique Jonckheere pakken nieuwe zege in Supercar Challenge

Ward Sluys - Frédérique Jonckheere
Ward Sluys - Frédérique Jonckheere
Ward Sluys en Frédérique Jonckheere kozen een wel heel erg mooi weekend uit om hun palmares met een extra zege in de Supercar Challenge Powered by Pirelli aan te dikken. Tijdens het bezoek van het prestigieuze DTM aan het Nederlandse Circuit Park Zandvoort reden ze op zaterdag, voor volle tribunes, naar een derde zege van het seizoen. Een dag later was het iets moeilijker en werd het een zevende stek. Hoe dan ook, de zege van zaterdag maakte het feest van BMW compleet, want het merk uit Beieren won op Circuit Park Zandvoort ook in het DTM, met onze landgenoot Maxime Martin op het podium. BMW en Belgen, het gaat blijkbaar schitterend samen. Sponsor en BMW Concessiehouder Mario Van den Broeck zag het zonder meer dan ook graag gebeuren
  • Hamofa Performance
Derde zege van het seizoen!
 
Ik het amper geloven”, glunderde Ward Sluys na de zege op zaterdag. Ondanks een Drive Through vanwege het overschrijden van de maximale snelheid in de pitlane kwam de schitterende BMW M4 Silhouette in de kleuren van ProDiaxo en BMW Concessie Van den Broeck toch als eerste over de meet.
 
Ward Sluys/Frédérique Jonckheere - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys/Frédérique Jonckheere - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys: “Een aantal van onze concurrenten vielen weg met pech of kenden een lekke band en dat maakt onze zaak nu. Wij hebben ook al ons deel van de pech gekend en nu is Dame Fortuna eens met ons. We doen uiteraard een prima zaak in het kampioenschap, maar het is nu afwachten voor de race van morgen, zondag. Maar goed, deze zege pakken ons niet meer af. Fré reed een zeer sterke race en ik heb het kunnen afmaken.” 
 

Zondag brengt geen vervolg
 
Op zondag was er minder reden tot vreugde voor de beide snelle Belgen in de schitterende BMW M4 Silhouette, die we ook tijdens de 24 Hours of Zolder zullen zien.
 
Ward Sluys/Frédérique Jonckheere - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys/Frédérique Jonckheere - BMW M4 Silhouette
Fré Jonkheere: “We kenden een goede start, maar we wisten gezien onze strafseconden dat het niet makkelijk zou worden. Die strafseconden kwamen er na onze twee opeenvolgende zeges, dat staat zo in het reglement en je stemt daar ook je strategie op af. Maar waar we na goed 20 minuten racen wat buffer hadden op onze tegenstanders, kwam er net voor de pitstops een Safety Car de baan op en al onze voorsprong was weg. We vielen dan ook terug in het klassement en tot overmaat van ramp kregen we ook nog eens een tijdstraf vanwege een inbreuk op het reglement van de pitstops, uiteraard iets waar we zelf voor verantwoordelijk zijn. We hebben gelukkig nog de punten van de zesde plek, er reden namelijk enkele gastwagens mee die geen punten scoren. Zo is de balans na het weekend eigenlijk best goed, met een top 3 in het kampioenschap, en een wagen die geen enkel probleem kende. Het is nu uitkijken naar de volgende races, op Assen, waar we weer zullen trachten om vooraan te eindigen. Ook de concurrentie kan een probleem kennen en dus moeten we in de optiek van de strijd om de titel blijven druk zetten. We geven het zeker nog niet op.” 
 
De Gamma Race Day op Assen, de vijfde afspraak van de Supercar Challenge 2015, vindt plaats in het weekend van 1 en 2 augustus.

Ward Sluys press

 Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op maandag 13 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DTM Zandvoort.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons