van der Horst

Zandvoort: Bas Schouten en Michael Verhagen met Bas Koeten Racing-SEAT TCR

TCR Benelux
TCR Benelux
Naast het duo Loris Hezemans-Olivier Hart in de SEAT van het Nederlandse Ferry Monster, komt er een tweede volle Nederlandse formatie aan de start van de 2de ronde van TCR Benelux, die wordt verreden op Circuit Park Zandvoort. In het kader van het DTM-weekend op 15, 16 en 17 juli zullen Bas Schouten en Michael Verhagen uitkomen in een SEAT Leon TCR van Bas Koeten Racing.
Bas Schouten is voormalig KNAF Talent First en maakte bij het team van Bas Koeten Racing op 16-jarige leeftijd zijn debuut op het circuit. Schouten heeft in zijn carrière diverse automerken en -types gehad: BMW, Formule Ford en zelfs eenmaal een FA1 formuleauto. In 2015 stond Bas Schouten samen met Bas Koeten Racing in een SEAT Leon Cup Racer aan de start van enkele wedstrijden in de TCR International Series. In 2016 rijdt Schouten het volledige TCR Germany kampioenschap. Op zijn thuiscircuit hoopt Schouten komend weekend te schitteren op de baan die hij door-en-door kent. Bovendien probeert Schouten hoge ogen te gooien in de TCR European Trophy, een serie van zes wedstrijden waarvoor een aanvullend puntenklassement wordt bijgehouden.

Michael Verhagen is de afgelopen jaren met name uitgekomen in de Supercar Challenge. Eerst met een snelle Honda S2000 en later ook met BMW’s. Rijden in een voorwielaangedreven SEAT Leon Cup Racer vergt voor Verhaegen nog wat aanpassing, maar hij blijkt een snelle leerling te zijn. Het tweetal zal in actie komen met startnummer 34, het nummer dat al drie generaties aan de racefamilie Schouten is gekoppeld. Noteren we nog dat voor de uitstap van TCR Benelux naar Nederland het team van Bas Koeten Racing een andere SEAT Leon TCR laat rijden onder het nummer 22 voor Belgen Jeffrey Van Hooydonk en Ghislain Cordeel, de 17-jarige Antwerpse belofte.

Zoals eerder door promotor Kronos Events werd bekendgemaakt, gelden in de eerstvolgende ronde van TCR Benelux enkele nieuwe regels. Zo zijn er voortaan twee kwalificaties voor het bepalen van de startopstelling van de Qualifying Long Race. Het systeem via Facebook met de applicatie Make the Grid blijft van toepassing, maar daarnaast  kan men via een “Fast Lap” tijdens de laatste 15’ van de Free Practice die startplaats verbeteren of aanscherpen.

Twee keer worden punten toegekend: Make the Grid (20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6) en Fast Window (15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1). Hierbij hebben de promotoren gezocht naar een juist evenwicht tussen de te verdienen punten « Facebook » en « Fast Lap ». Het zijn dus de samengetelde punten die de startopstelling bepalen van de Qualifying Long Race. In geval van ex aequo, is het score van « Make The Grid » van doorslaggevende aard. Deze punten worden niet meegeteld voor het berekenen van de verschillende kampioenschappen. Deze gelden voor de startopstelling van de QLR.

Media TCR



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op maandag 11 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons