van der Horst

Zandvoort: Michelisz en Radermecker winnaars op zaterdag

Podium sprintrace 2 Zandvoort
Podium sprintrace 2 Zandvoort
De sprintraces 1 en 2 van de TCR Benelux series vonden plaats op zaterdag. De eerste zege van de dag was voor WTCC rijder Norbert Michelisz (Honda Civic Boutsen Ginion Racing). Na een hergroepering achter de safetycar werden de wagens gelanceerd voor een tweede sprintrace van 20 minuten, waarin de zege ging naar Vincent Radermecker (VW Golf TCR Milo Racing), die in de ultieme ronde Benjamin Lessennes wist te verschalken.
Norbert Michelisz - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
Norbert Michelisz - Boutsen Ginion Racing Honda Civic
Tiago Monteiro (Honda Civic Art Car) vertrok van op de pole maar de officiële Honda rijder kreeg an direct na de start met technische problemen te kampen en zakte weg in het veld. Norbert Michelisz nam de leiding over en zou deze niet meer afstaan. Ook Olivier Hart (Seat Leon TCR Ferry Monster Autosport en Sam Dejonghe (Seat Leon TCR RACB National Team) werden al snel geconfronteerd met technische problemen en moesten de pits opzoeken. Achter Michelisz lag eerst Radermecker op de tweede plaats maar de ervaren rijder zag zich gepasseerd door Amaury Richard (VW Golf TCR Delahaye Racing) en deze laatste ging daarna zelfs op zoek naar de leider. Norbert Michelisz wist echter de Golf op veilige afstand achter zich te houden, Radermecker kwam als derde over de lijn voor Ronnie Latinne (VW Golf TCR WRT), Romain De Leval (VW Golf TCR Delahaye Racing) en Benjamin Lessennes (Honda Civic TCR Boutsen Ginion Racing).

Vincent Radermecker - Milo Racing VW Golf TCR
Vincent Radermecker - Milo Racing VW Golf TCR
Na de herstart voor de tweede race vonden we Norbert Michelisz op kop met achter zich Amaury Richard, Benjamin Lessennes en Vincent Radermecker. Richard zette alles op alles om voorbij de Honda te geraken maar Michelisz sloot de deur keer op keer tot de wagens elkaar raakten en ze allebei rond gingen. Richard kwam in de zandbak terecht en Michelisz viel terug naar plaats drie terwijl de safety car werd uitgestuurd om de tijd te geven om de Golf te uit zijn benarde positie te bevrijden. Met nog één ronde te gaan werd de race terug vrij gegeven, de ervaren Radermecker kon bij het uitremmen van de Tarzanbocht Lessennes verrassen en eigende zich zo de zege toe. Michelisz werd nog derde voor Ronnie Latinne en Romain de Leval. Na een mooie remonte pakte Tiago Monteiro de zesde plaats. Sam Dejonghe werd achtste achter Guillaume Mondron.

Foto's: TCR Benelux
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zaterdag 16 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons