van der Horst

Zandvoort: nabeschouwing van Didier Van Dalen en Amaury Richard

Rijdt er dit seizoen een zwarte kat mee met Didier Van Dalen en Amaury Richard? Het Belgisch-Franse duo was naar Zandvoort getrokken met de vaste bedoeling om tijdens de tweede meeting van de TCR Benelux 2016 van zich te laten spreken, ook al omdat ze een moeilijk eerste weekend in Spa-Francorchamps wilden laten vergeten. Tijdens de Qualifying Long Race van vrijdagnamiddag wierp dat al zijn vruchten af voor het duo van Delahaye Racing.
  • Powercars
Didier Van Dalen nam de start en zette een uitstekende eerste rijbeurt neer met de Volkswagen Golf GTI, en flirtte regelmatig met de top-5. Nadien liep het wat minder vlot, zeker toen Amaury Richard na contact met een andere deelnemer heel streng werd bestraft met een drive-through. De tandem kwam uiteindelijk als tiende over de streep, terwijl een podium er zeker had ingezeten.

Amaury liet het echter niet aan zijn hart komen tijdens de twee sprints op zaterdagochtend. Van op de derde plaats op de startgrid finishte hij als tweede, na een overtuigend inhaalmanoeuvre op Vincent Radermecker. De VW Golf GTI #3 had meteen zijn eerste podium van het seizoen beet. Met het mes tussen de tanden trok Amaury in de tweede sprint ten aanval en legde leider Norbert Michelisz het vuur aan de schenen. Helaas kwam het tot een contact met de WTCC-rijder en in de Vodafone-bocht schoof de wit-rode Golf in de grindbak. Amaury was uiteraard ontgoocheld zijn eerste overwinning te hebben gemist, maar kreeg in de paddock toch heel veel respect van zijn collega's.

"Opnieuw een kans om grote punten te scoren die is gaan vliegen", betreurde hij. "Bij het contact tussen Norbert en mij kwam ik dwars te staan en sloeg één van mijn banden lek. Maar we moeten positief blijven. In de eerste sprintrace wist ik tussen de koningen van de toerwagenracerij toch als tweede te finishen. Bij mijn terugkeer in de paddock kreeg ik heel wat felicitaties en aanmoedigingen van andere rijders, teambazen, journalisten en mecaniciens. Ik heb dan misschien maar 18 punten voor het kampioenschap gescoord, maar op mentaal vlak heb ik ook vooruitgang geboekt."

Didier was vastbesloten om voor revanche te zorgen. In de derde sprintrace op zondagnamiddag finishte hij na enkele prachtige inhaalmanoeuvres op een mooie vierde plaats. In de vierde sprintrace had hij een kanonstart, ging als eerste de Tarzanbocht in... om dan door een andere deelnemer te worden geharpoeneerd! 'Did' kon als laatste opnieuw vertrekken, maar moest tevreden zijn met een twaalfde plaats, buiten de punten.

"Een trieste manier om een door pech getekend weekend te besluiten", besluit Didier. "Vooral omdat mijn aanrijding werd beschouwd als een koersfeit en Amaury tijdens de Long Race voor veel minder wel werd bestraft. Maar we hebben bewezen dat wij als jonge gasten ons kunnen meten met de ervaren rijders. Onze ronderecords tijdens de sprintraces zijn daar het beste bewijs van. In Zolder zal men rekening moeten houden met ons."
 
Volgende manche: Zolder (B) op 18 en 20 augustus, in het voorprogramma van de Zolder 24 Hours.

Delahaye Racing Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op dinsdag 19 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons