van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing van het RACB National Team

Denis Dupont & Sam Dejonghe
Denis Dupont & Sam Dejonghe
Enkele dagen voor de Nationale Feestdag lieten Sam Dejonghe en Denis Dupont na de lange wedstrijd van de TCR Benelux in Zandvoort de Brabançonne weerklinken. De laureaten van het RACB National Team Stuurwiel toonden zich met hun zwart-geel-rode SEAT Leon heel snel en consistent.
  • St. Paul
Lang moest er dus niet gewacht worden vooraleer de jonge rekruten van het RACB National Team zich met hun SEAT Leon in de Belgische kleuren wisten te onderscheiden in het veelbelovende TCR Benelux-kampioenschap. Al in de tweede meeting van het seizoen wisten Denis Dupont en Sam Dejonghe een klinkende overwinning te behalen, door op vrijdagnamiddag als eerste over de streep te komen in de lange race te Zandvoort.

Denis Dupont nam de start voor zijn rekening en tegenover heel wat meer ervaren rijders trok hij zich behoorlijk uit de slag. Al in de eerste meters streed hij om de eerste plaats, hoewel hij voordien amper had gereden op het moeilijke Nederlandse circuit. Toen Sam Dejonghe het stuur overnam maakte hij de klus af, door comfortabele voorsprong van vijf seconden op zijn naaste belagers bijeen te rijden.
"Deze overwinning zal me altijd bijblijven", stelde Sam aan de finish. "Met dit resultaat ben ik voor het vervolg van het kampioenschap nog meer gemotiveerd", voegde Denis er aan toe.
 
In de vier sprintwedstrijden die op zaterdag en zondag stonden geprogrammeerd liep het echter minder vlot. "Bij de start van de eerste race leek het er nochtans goed uit te zien", analyseerde Sam. "Van op de vijfde plaats op de grid lag ik al snel derde. Ik had de indruk dat ik sneller kon gaan dan de rijders voor me. Helaas, na een contact kwam de diffuser van de SEAT los. De wegligging was meteen om zeep en ik moest naar de pits. Ondanks een efficiënte tussenkomst van het team was de wagen ook bij de tweede race niet in optima forma. Ik legde er uiteindelijk beslag op een zevende plaats."
 
Op zondag was het de beurt aan Denis Dupont om in actie te komen. "Na een goede start, waarbij ik van zes naar vier schoof, werd ik het slachtoffer van een contact, waardoor ik in de grindbak belandde. Ik kon nog verder, maar finishte achteraan het peloton. In mijn tweede race was het mijn beurt om overhaast te werk te gaan. Ik kreeg terecht een drive through en moest nadien nog afrekenen met een geplooide stuurinrichting."
 
Geoffroy Theunis, Manager van het RACB National Team, stelt na het weekend in Zandvoort toch een positieve balans op. "Zowel Sam als Denis hebben dit weekend bewezen dat ze heel snel kunnen gaan. Het blijkt ook dat ze een heel homogeen team vormen. Toegegeven, ze hebben een paar jeugdzondes begaan, maar in dit stadium van hun carrière is dat normaal. Het is nu onze rol om ze goed te omkaderen en ze vooruitgang te laten boeken."

RACB Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op maandag 18 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons