van der Horst

Zandvoort: Van Hooydonk en Hezemans sprintkampioenen op zondag

Jeffrey Van Hooydonk - Bas Koeten Racing Seat Leon
Jeffrey Van Hooydonk - Bas Koeten Racing Seat Leon
Na de DTM race op zondag was het de beurt aan de TCR Benelux Series om de twee laatste sprintraces af te werken. Zaterdag wonnen Michelisz (Honda Civic) en Radermecker (VW Golf) de sprintraces 1 en 2. De derde race werd gewonnen door Jeffrey Van Hooydonk (Seat Leon TCR Bas Koeten Racing) nadat deze zich na een viriel duel wist te ontdoen van Pierre-Yves Corthals (Opel Astra TCR DG Sport). De laatste race startte in volledige chaos door verscheidene aanrijdingen en ook daarna werd de race nog gekenmerkt door verschillende incidenten. Uiteindelijk wist Loris Hezemans (Seat Leon TCR Ferry Monster Autosport) als overwinnaar uit het strijdgewoel te komen.
Delahaye Racing - VW Golf TCR
Delahaye Racing - VW Golf TCR
Jeffrey Van Hooydonk ging bij de start over de van op de pole gestarte Loris Hezemans en ook Pierre-Yves Corthals wist wat later voorbij de Nederlander te gaan. Corthals zette daarna alles op alles om de Seat in te halen, daarbij raakte hij zelfs zijn tegenstander, maar hij vond geen gaatje. Integendeel op het einde van de race werd Corthals nog verrast door Hezemans die hem in extremis de tweede plaats ontfutselde. Vierde werd Alexis van de Poele (VW Golf TCR Delahaye Racing), die op het einde nog aansluiting wist te vinden bij het leidende trio. Didier Van Dalen (VW Golf TCR Delahaye Racing) verloor het duel om de vijfde plaats van Bas Schouten (Seat Leon TCR Bas Koeten Racing). Stéphane Lémeret was de beste Honda rijder op de zevende plaats, achter de Boutsen Ginion Racing Honda volgden nog Mathieu Detry (Seat Leon TCR Ferry Monster Autosport), Kevin Balthazar (VW Golf TCR Milo Racing) en Maxime Potty (VW Golf TCR WRT).

Podium sprintrace 4
Podium sprintrace 4
Didier Van Dalen (VW Golf TCR Delahaye Racing) was het beste weg bij de start van race 4, maar in de eerste bocht kreeg hij een tik en ging rond. Ook Kevin Balthazar ging om zijn as na een zetje van Denis Dupont (Seat Leon TCR RACB National Team). Het was Loris Hezemans die van de verwarring kon profiteren om de kop van de race over te nemen voor Pierre-Yves Corthals. Maar ook de Opel ging in de fout en Corthals moest de strijd staken. Maar de incidenten bleven zich in snel tempo opvolgen, Didier Van Dalen raakte de Seat van Bas Schouten waarbij de Golf een lekke band opliep. Wat later was Schouten opnieuw het slachtoffer, bij een duel met Renaud Kuppens raakten de wagens elkaar, waarna de Seat met een harde klap de bandenmuur in vloog. Wat later kwam de safety car de baan op om de medical car toe te laten tot bij Schouten te komen. De safety car ging pas de baan af toen de vlag al gevallen was, het klassement veranderde dus niet meer en Hezemans werd tot overwinnaar uitgeroepen voor Jeffrey Van Hooydonk, Mathieu Detry, Renaud Kuppens en Maxime Potty.
 
Foto's: Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zondag 17 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons