van der Horst

Zandvoort: Winst voor KÜS Team 75 Porsche - Vervisch vijfde

Start ADAC GT Zandvoort
Start ADAC GT Zandvoort
Na hun eerste ADAC GT Masters overwinningen enkele weken geleden op de Red Bull Ring en Nürburgring, hebben Kevin Estre en David Jahn nu ook de eerste wedstrijd van het weekend te Zandvoort op hun naam geschreven met de KÜS Team 75 Porsche 991 GT3 R. Jahn had de wagen als vierde gekwalificeerd en kon dankzij pech voor de Zakspeed Mercedes-AMG GT3 (tweede op de grid) en een goed getimede pitstop aan de leiding komen na afloop van het pitwindow. De Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 #29 van Christopher Mies en Connor De Phillippi (tweede in het kampioenschap) startte van op de pole maar zag de Porsche voor zich op de piste verschijnen na de pitstops. Het uiteindelijke verschil aan de meet bedroeg slechts 1.245s. Het podium werd vervolledigd door de Herberth Motorsport Porsche van Martin Ragginger en Robert Renauer die derde werd op meer dan 10 seconden achterstand.
  • Powercars
Frédéric Vervisch werd samen met zijn nieuwe teamgenoot Christopher Haase vijfde in de tweede Land Motorsport Audi. Vervisch had de wagen als negende gekwalificeerd en maakte bij de start meteen al enkele posities goed. Haase zette in het tweede deel van de wedstrijd de Schütz Porsche van Christopher Zanella onder druk voor de zesde plaats, maar de Duitser geraakte er niet voorbij. Een probleem voor de Abt Bentley Continental GT3 #8 van Christopher Jöns in de laatste ronde zorgde ervoor dat de Audi van Vervisch nog een plaats opschoof en uiteindelijk als vijfde over de meet bolde.

--- UITSLAG ADAC GT MASTERS RACE 1 (PDF) ---

Foto: ADACSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons