van der Horst

Zandvoort: Voorbeschouwing van de organisatoren

TCR Benelux Championship
TCR Benelux Championship
Na een spectaculaire start op het Circuit van Spa-Francorchamps trekt de karavaan van TCR Benelux voor de tweede round a.s. weekend naar het Nederlandse Circuit Zandvoort om er aan te treden in het voorprogramma van de Jumbo Familie Racedagen driven by Max Verstappen. De Nederlandse Formule 1-coureur zal er voor een vol huis – vorig jaar telde de organisator zo’n 100.000 toeschouwers – enkele demonstraties doen achter het stuur van de F1 Red Bull! Het succes van de zeg maar Max Verstappen Days zette heel wat Nederlandse teams en coureurs aan om aanwezig te tekenen aan de Nederlandse Noordzee.
  • Heinz Performance
Aan de spits vinden we de #1 Honda Civic TCR van het Boutsen Ginion Racing met niemand minder dan Benjamin Lessennes en Tom Coronel! Jawel, omdat Stéphane Lémeret voor Round 3 op Circuit Zolder weerhouden is door tests voor de 24 Uren van Le Mans, trekt men bij Honda voluit de kaart van de jonge Junior die van zich liet spreken tijdens de Belgische manche van TCR International Series. Stéphane Lémeret verschuift aldus naar de #2 Honda om er éénmalig ploeg te vormen met Aurélien Panis, de zoon van ex-Formule 1-coureur Olivier en actief in WTCC. De tegenstand is verwittigd en dan denken we aan de WRT Golf van Maxime Potty-Mathieu Detry of de SEAT Leon TCR van Sam Dejonghe-Denis Dupont, de vertegenwoordigers van het RACB National Team.

Ook nieuw is de overstap van Guillaume Mondron op de “25 Hours VW Fun Cup”-VW Golf van het Delahaye Racing, waar hij teamvormt met Italiaan Giacomo Altoè, die we in Spa aan de zijde zagen van Romain de Leval. Broer Edouard Mondron is immers weerhouden door andere bezigheden. Vandaar dat de SEAT Leon waarmee de broers in Spa de Long Race wonnen, op stal blijft staan.

Naast de twee Audi’s RS 3 LMS van Bas Koeten Racing die onder de vlag van KNAF, de Nederlandse federatie, het Nederlandse kwartet Willem Meyer-Paul Sieljes en Mika Morien-Stan van Oord verder school laat lopen in het betere TCR-sprintwerk, komt het eveneens Nederlandse Certainty Racing Team vanuit TCR Germany aanrukken met twee gelijkaardige Audi’s RS3 LMS voor Jaap van Lagen, bekend van WTCC bij Lada, Oostenrijker Simon Reicher en teambaas Dillon Koster samen met niemand minder dan Bernhard van Oranje!

Nog Nederlandse kleuren met een fonkelnieuwe SEAT Leon TCR bij Bas Koeten Racing voor Simon Knap en Rob Severs en een andere SEAT Leon van Ferry Monster Autosport is er voor de 17-jarige snelle Danny Kroes en hij krijgt versterking van niemand minder dan Spanjaard Pepe Oriola, één van de tenoren van TCR International Series waarin hij in 2015 vice-kampioen werd.

Met Peugeot zijn we toe aan het vijfde merk en net zoals in Francorchamps deelt Fransman Aurélien Comte de DG Sport-308 Cup opnieuw met Nederlander Kevin Abbring.  Als we Martin van den Berge, de gelegenheidsco van Sven Van Laere in de Clio Cup, erbij nemen, tellen we liefst veertien Nederlandse coureurs aan de start van deze topper op de kalender van Circuit Zandvoort!
 
Alles was voorzien dat Comtoyou Racing opnieuw van de partij zou zijn met de Audi RS 3 LMS, maar de in Monza tijdens TCR International Series opgelopen schade, was te belangrijk om vooralsnog de auto rijvaardig te maken voor de tweede round van TCR Benelux. Ook de Opel Astra van DG Sport geeft verstek.

Naast de vertrouwde TCR-auto’s versterkt de Clio Benelux Cup de rangen en daar mogen we ons verwachten aan een fikse “race in de race” tussen Belgische, Nederlandse en… Poolse Clio Cup-coureurs! Met zijn 15 jaar is Nederlander Lucas Groeneveld hier toe aan zijn debuut in de racerij en hij zal het opnemen tegen landgenoot Martin Van den Berge en Belg Sven Van Laere, maar ook drie Poolse coureurs, Karol Urbaniak, Albert Legutko et Bartosz Paziewski.

TCR Benelux staat borg voor liefst 220 minuten track time en er staan opnieuw vijf races op het programma: zaterdag 20 mei om 11u00 is er de Qualifying Long Race en zondag 21 mei krijgen we Sprint 1 & 2 om 9u00, waarna om 16u05 afspraak wordt gegeven voor de finale twee sprintjes!
Goed nieuws voor de thuisblijvers: zowel Long Race als de vier sprints zijn “live” te bekijken via de website van TCR Benelux!

Deelnemers TCR Benelux – Round 2
 
1. Honda Civic TCR – Boutsen Ginion Racing – Benjamin Lessennes (B)-Tom Coronel (NL)
2. Honda Civic TCR – Boutsen Ginion Racing – Stéphane Lémeret (B)-Aurélien Panis (F)
4. VW Golf TCR - Delahaye Racing – Guillaume Mondron (B)-Giacomo Altoè (I)
6. SEAT Léon TCR - Ferry Monster Autosport – Danny Kroes (NL)-Pepe Oriola (E)
7. SEAT Léon TCR - Team WRT – Sam Dejonghe (B)-Denis Dupont (B)1
8. Peugeot 308 Cup - DG Sport – Aurélien Comte (FR)-Kevin Abbring (NL)
9. Audi RS3 LMS – Certainty Racing Team – Dillon Koster (NL)-Bernhard van Oranje (NL)
52. VW Golf TCR - Team WRT – Maxime Potty (B)-Mathieu Detry (B)
54. Audi RS3 LMS - Certainty Racing Team – Jaap van Lagen (NL)-Simon Reicher (AT)
56. Audi RS3 LMS - Bas Koeten Racing – Willem Meyer (NL)-Paul Sieljes (NL)
66. Audi RS3 LMS - Bas Koeten Racing – Mika Morien (NL)-Stan van Oord (NL)
99. SEAT Leon TCR – Bas Koeten Racing – Simon Knap (NL)-Rob Severs (NL)
111. Renault Clio Cup – Bas Koeten Racing – Sven Van Laere (B)-Martin Van den Berge (NL)
115. Renault Clio Cup – Certainty Racing Team – Lucas Groeneveld (NL)
130. Renault Clio Cup – BM Racing – Karol Urbaniak (PL)
131. Renault Clio Cup – BM Racing – Albert Legutko (PL)
132. Renault Clio Cup – BM Racing – Bartosz Paziewski (PL)
 
Kampioenschap : 1. Comini-Van der Linde 105 ; 2. Mondron-Mondron 69 ; 3. Vernay-Huff 64 ; 4. Lessennes-Guibbert 58 ; 5. Homola-Caprasse 49 ; 6. Pottty-Detry 38 ; 7. De Leval-Altoè, Meyer-Sieljes 22 ; 9. Comte-Abbring 21 ; 10. Lemeret-Coronel 18 ; 11. Dejonghe-Dupont 17 ; 12. Corthals-Fumal 10 ; 13. Morien-van Oord 9
 
Junior : 1. Van der Linde 55 ; 2. Lessennes 48 ; 3. Potty 28 ; 4. Guibbert 25 ; 5. Detry 20 ; 6. Altoè, Meyer 18 ; 8. De Leval 10 ; 9. Van Oord 8 ; 10. Morien 5
 
Team : 1. Delahaye Racing 25 ; 2. Boutsen Ginion Racing 18 ; 3. Comtoyou Racing 15 ; 4. Team WRT 12 ; 5. DG Sport 10 ; 6. Bas Koeten Racing 8 ; 7. Milo Racing 6 ; 8. DG Sport Opel Team Belgium 4
 
Car : 1. Audi RS3 LMS 93 ; 2. VW Golf 66 ; 3. Honda Civic 53 ; 4. Opel Astra 49 ; 5. SEAT Leon 47 ; 6. Peugeot 308 Cup 28 


TCR Benelux Press  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons