van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing van Benjamin Lessennes

Met een vierde en een derde plaats op Circuit Zandvoort wisten Benjamin Lessennes en Daniel McKay belangrijke punten voor de GT4 European Series te scoren. Als derde in de tussenstand behoudt het Belgisch-Britse duo alle kansen om tijdens de finale op de Nürburgring met de titel te gaan lopen.
Het seizoen in de GT4 European Series is op zijn minst compact te noemen. Dit weekend werd in Zandvoort de vijfde meeting van 2019 afgewerkt, meteen ook... de voorlaatste van het kampioenschap! “Na het catastrofale weekend in Misano beseften we maar al te goed dat we ons geen fouten meer konden veroorloven”, stelt de 20-jarige Namenaar. “Het belangrijkste doel was dus om veel punten te scoren, om zo tot de finale op de Nürburgring in de titelstrijd te blijven. Die finale gaat door tijdens het eerste weekend van september.” Met een vierde plaats op zaterdag en een derde een dag later hebben Benjamin Lessennes en zijn teammaat Daniel McKay hun opdracht vervuld.

Benjamin was tijdens de tweede vrije training het snelst in de regen, maar tijdens een door wisselvallige weersomstandigheden geplaagde kwalificatiesessie kon hij die goede tijden niet bevestigen. “Ik vertrok op slicks, op een opdrogende piste”, stelt hij. “Door het verkeer zat ik niet op het goede moment op de juiste plaats. Ik moest tevreden zijn met een negende plaats, terwijl we toch duidelijk het niveau hadden om helemaal voorin mee te draaien.”
 
Enkele minuten later maakte teammaat Daniel van de terugkeer van de regen gebruik om de McLaren 570S van Équipe Verschuur voor Race 2 op pole te kwalificeren. Het vertrouwen was er dus!
 
Op Circuit Zandvoort is inhalen nooit eenvoudig, en wist dus dat Benjamin op zaterdag tegen een lastige opdracht aankeek. “Ik nam een goede start en bij de rijderswissel lagen we al zesde. Daniel wist nog een plaatsje te winnen en wist de aanvallen van onze directe titelconcurrenten goed af te slaan. Dankzij een straf voor een andere deelnemer scoorden we de punten van de vierde plaats.”
 
Op zondag vertrok Daniel van op pole met de McLaren 570S GT4 #14, voor een tweede race van 60 minuten. “De eerste ronde werd echter verstoord door een zware crash, waarbij heel wat wagens betrokken waren. De race werd onderbroken en er volgde een tweede start. Mijn teammaat was op het moment van de rijderswissel teruggevallen tot de derde plaats. Ik vertrok met het mes tussen de tanden en heb alles op alles gezet om te proberen voorbij de twee BMW's voor mij te geraken. Tevergeefs echter.”
 
Het duo houdt dus gemengde gevoelens over aan het Nederlandse weekend. “Onze McLaren was competitief en we wisten goed samen te werken met de mensen van Équipe Verschuur”, stelt de Belg. “We hebben punten gescoord, maar onze tegenstanders ook. We blijven in aanmerking komen voor de titel, maar pas op de Nürburgring wordt alles beslist.”
 
Van 30 augustus tot 1 september wordt in de Eifel de finale van de GT4 European Series gehouden. Benjamin Lessennes en Daniel McKay staan derde in de tussenstand, met 22 punten achterstand op de leiders. “In de wetenschap dat er tijdens deze laatste meeting nog 50 punten te verdienen vallen, zijn we nog volop in de titelstrijd verwikkeld. Het wordt spannend tot het eind!”

Persbericht Benjamin LessennesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op maandag 15 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons