van der Horst

Zandvoort: Abril en Marciello bezorgen Mercedes de zege

Podium World Challenge Europe Race 1 Zandvoort 2019
Podium World Challenge Europe Race 1 Zandvoort 2019
Vincent Abril realiseerde vanochtend al de pole positie en kon vandaag samen met Raffaele Marciello naar de zege rijden tijdens de zaterdagrace op Circuit Park Zandvoort. De AKKA ASP Mercedes bleef de GRT Lamborghini van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart voor. Derde werd nog een Lamborghini, het FFF Racing-exemplaar van Andrea Caldarelli en Marco Mapelli. Snelste Belg werd Dries Vanthoor met een vijfde plaats in de WRT Audi.
Start World Challenge Europe Zandvoort Race 1
Start World Challenge Europe Zandvoort Race 1
Abril nam een goede start en bleef de twee achtervolgende Lamborghini's, van Bortolotti (GRT) en Caldarelli (FFF), net voor. Halverwege de openingsronde ging het echter mis voor Markus Winkelhock in de Saintéloc Audi, hij kreeg een klein zetje mee van merkgenoot Tom Gamble en ging vlak voor het Scheivlak hard van de baan. De safety car neutraliseerde de wedstrijd en de WRT-rijder werd bedacht met een drive through-penalty voor zijn aandeel in het ongeluk. Bij het openen van het pit window dook de top drie meteen naar binnen, niemand kon echter profiteren en het drietal, de Mercedes en de twee Lamborghini's, reed in dezelfde volgorde naar buiten.

AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
De twee Italiaanse bolides kregen in het laatste deel van de wedstrijd gezelschap van Maro Engel (Black Falcon Mercedes) en Vanthoor in de WRT Audi maar het kwam in de strijd voor de tweede plaats niet meer tot een aanval. Frédéric Vervisch kon nog net achtste plaats veiligstellen in de Phoenix Audi, terwijl Charles Weerts en Christopher Mies (WRT Audi) het met een dertiende stek moesten stellen. Louis Machiels en Andrea Bertolini (AF Corse Ferrari) werden 20e, maar mochten wel als tweede naar het podium in de Pro Am-klasse.

Foto's: Geert Franquet en Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT World Challenge Europe op zaterdag 13 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons