van der Horst

Zandvoort: Nabeschouwing van Dries Vanthoor

De 71ste editie van de Total 24 Hours ligt amper twee weken achter ons en Dries Vanthoor heeft alweer een nieuw raceweekend afgewerkt. De jonge Limburger trok met Land Motorsport Audi en zijn teamgenoot Ricardo Feller richting de Nederlandse duinenomloop Zandvoort, waar hij zijn eerste zege in het hoogstaande Duitse kampioenschap op zijn naam schreef. Vanthoor finishte in de eerste race als elfde, maar won overtuigend de tweede wedstrijd van het weekend. Vanthoor en Feller zijn nu vierde in het kampioenschap, terwijl Montaplast by Land Motorsport, tweede is in de teamtussenstand. De ADAC GT Masters nemen dus een belangrijke plaats in de agenda van Dries Vanthoor in. De volgende opdracht is overigens al volgend weekend, met een verplaatsing naar de Nürburgring, voor de Belgische fans van Dries een uitstekende gelegenheid om hem aan het werk te zien.
Zomeren en vakantie zitten er voor Dries Vanthoor niet in dit jaar, want amper twee weken na een slopende Total 24 Hours of Spa, stond de vierde van zeven wedstrijden van de ADAC GT Masters in de agenda van Dries Vanthoor. De verplaatsing viel goed mee, want Circuit Zandvoort ligt op amper twee uur rijden van de thuisbasis van Vanthoor in Zolder, waar overigens dit weekend de 24 Uur van Zolder plaatsvond, een race die Vanthoor vorig seizoen won. 

Dries Vanthoor en Ricardo Feller hadden het niet onder de markt op zaterdag, “want Ricardo raakte jammer genoeg niet verder dan een 15de startplaats in dit zeer competitieve veld en dat op een omloop waar we moeilijk kunnen inhalen. Het scheelde fracties om veel dichter te staan, maar hier spreken we niet in seconden, maar in tienden en honderdsten van seconden. Onze wedstrijd liep wat vast op een elfde plek, maar ik had echt geen zin om overdreven risico’s te nemen voor een tiende stek. Liever even rustig blijven en toeslaan op zondag, dacht ik.” 

En dat deden de Belg en zijn Zwitserse teamgenoot, met een mooie startplaats vooraan en een schitterende wedstrijd van de beide rijders. Dankzij een foutloze race en een prima strategie konden Feller en Vanthoor hun eerste zege van het seizoen behalen in het hoogstaande Duitse kampioenschap, meteen ook de eerste van Dries sinds zijn debuut vorig jaar.

“Schitterend deze zege, met dank ook aan de goede strategie voor de pitstop en een schitterend uitgevoerde pitstop zelf door het team”, aldus Vanthoor. “Uiteraard is dit een heerlijk gevoelen, want de Duitse GT serie is erg competitief en bovendien maakt dit resultaat dat we weer meespelen in de strijd om de titels, bij de rijders, maar ook bij de teams en dat is ook voor Audi Sport belangrijk.”

De volgende afspraak is dus komend weekend in de Duitse Eifel op de Nürburgring;  

Persbericht Dries VanthoorSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in ADAC GT Masters op maandag 12 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons