van der Horst

Zandvoort: Altoë zet Ferrari op pole voor seizoensfinale

Emil Frey Racing - Ferrari 296 GT3
Emil Frey Racing - Ferrari 296 GT3
Giacomo Altoë was vanochtend de snelste op een opdrogende baan in Zandvoort. Pas in de allerlaatste seconden werd de pole positie bepaald en die ging dus naar de Emil Frey Racing Ferrari #14. Benjamin Goethe (Garage 59 McLaren #159) volgde op slechts 12 duizendsten van een seconde. De tweede startrij is straks voor WRT, met de BMW #46 van Maxime Martin voor de #30 van Calan Williams.
Twee BMW M4 GT3 van Team WRT
Twee BMW M4 GT3 van Team WRT
Charles Weerts (WRT BMW #32) koos van bij het begin al voor slicks en kon deze ook pas op het einde optimaal benutten, hij reed de zesde tijd. De titelkandidaten staan straks kort bij elkaar op de grid, Boguslavskiy (Akkodis Mercedes #88) werd achtste, Mattia Drudi (Tresor Orange 1 Audi #40) negende. De Audi's van Comtoyou Racing werden twaalfde (Finlay Hutchison - #21), veertiende (Nicolas Baert - #12) en zeventiende (Christopher Haase - #11).

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 15 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons