van der Horst

Zandvoort: August Therbo wint vier keer

Xavier Bourlard - Mitjet 2L
Xavier Bourlard - Mitjet 2L
Bij de start van het seizoen 2024 van de Trophée Mitjet 2L Nord Europe in Zandvoort maakte August Therbo onmiddellijk heel wat indruk, door afgelopen weekend vier keer te winnen. In de categorie van de Gentlemen kon Belg Xavier Bourlard dezelfde cijfers voorleggen!
August Therbo won viermaal in Zandvoort
August Therbo won viermaal in Zandvoort
Ze hadden voor deze seizoensopener van de Trophée Mitjet Nord Europe al de favorietenrol toegespeeld gekregen en August Therbo en Romain Damiani losten die verwachtingen helemaal in. De uitslagen laten vermoeden dat de jonge Deen (16 jaar!) er met kop en schouders bovenuit stak, maar niets is minder waar. De toeschouwers kregen heel fel bevochten races te zien. De rijder van team MV2S mag dan wel de vier overwinningen op zak hebben gestoken, Romain Damiani zorgde wel elke keer voor stevig weerwerk. Het kampioenschap is net begonnen, maar het is nu al zo goed als zeker dat de twee talenten tijdens het hele Mitjet-seizoen voor spektakel zullen zorgen.
 
Tristan Clay - Mitjet 2L
Tristan Clay - Mitjet 2L
Met twee vierde plaatsen en een eerste podium zette ook Tristan Clay, de nieuwe rekruut van Team DN’S, een geslaagd Mitjet-debuut neer: “Ik was onder de indruk van de kwaliteit van de omkadering, en het rijplezier dat de robuuste Mitjet 2L opleverde. Dat we op circuits als Zandvoort, Spa-Francorchamps en Hockenheim kunnen rijden is zeker een grote troef van het kampioenschap. Ik ben tevreden met mijn resultaten in Zandvoort, maar ik sta al te trappelen om in Spa aan de slag te kunnen. Daar ga ik zeker voor de overwinning!”
 
GAS Racing - Mitjet 2L
GAS Racing - Mitjet 2L
De prijs voor doorzettingsvermogen en zelfopoffering gaat dit weekend zeker richting Team GAS Racing van Guillaume en André Patze. De twee Belgische rijders werden nogal geplaagd door de pechduivel, maar stonden er op dat ze hun Mitjet #94 en #95 telkens weer aan de start van de races brachten, en werden daar vooral door een mooie zesde plaats in race 2 voor beloond.
 
Bij de Gentlemen zette Xavier Bourlard een perfect weekend neer, met vier overwinningen en een algemeen podium: “Ja, ik ben best tevreden met hoe het weekend is verlopen. De snelheid was er, de consistentie ook en naast de vier zeges in Gentlemen ben ik ook heel blij met die algemene podiumplaats.” Manu Damiani gaf zijn statuut van gastrijder alle glans mee, door bij de vier races als tweede aan te tikken. Jean-Marc Bourgineau (#11 GTDrive Racing) en Jérôme Thiel (#116 Team Lucas) klommen elk twee keer op het podium.
 
Kortom: het seizoen 2024 van de Trophée Mitjet Nord Europe kreeg een geslaagde start. De volgende afspraak is op Circuit Zolder, in het kader van het New Race Festival op 18 en 19 mei.  
 
Algemeen klassement: 1. August Therbo 80 points 2. Romain Damiani 70 points 3. Xavier Bourlard 62 points 4. Manu Damiani 57 points 5. Tristan Clay 47 points
 
Gentlemen klassement: 1. Xavier Bourlard 62  2. Manu Damiani 57  3. Jonathan Potier 43     4. Eric Gérard 39  5. Jean-Marc Bourgineau 36

Persbericht Mitjet 2L Nord Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op maandag 6 mei 2024.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons