van der Horst

Zandvoort: Caio Collet domineert - Belgen keren teleurstellend huiswaarts

Caio Collet - R-Ace GP
Caio Collet - R-Ace GP
Tijdens de tweede race voor de Formule Renault Eurocup in Zandvoort was het een en al Caio Collet (R-ace GP) wat de klok sloeg. De Brazilaan zette een strakke tijd neer in de kwalificaties wat hem de pole opleverde en van daaruit reed hij van start tot finish richting de overwinning. Victor Martins (ART Grand Prix) was de enige die de Braziliaan kon volgen, al moest de Fransman in de beginfase knokken om de tweede plaats. Martins eindigde op 2,5 seconden. Het derde trapje van het podium ging naar Franco Colapinto (MP Motorsport).
Voor de Belgen werd het een zondag om snel te vergeten. Ugo de Wilde (Arden Motorsport) kwam niet verder dan een veertiende plaats in de kwalificaties en kon tijdens de race maar één plaats opschuiven na het uitvallen van Paul Aron (ART Grand Prix), waardoor de dertiende plek zijn einduitslag was. Voor Amaury Cordeel (FA Racing) werd het nog een zwaardere dobber. Na de goede race van de Oost-Vlaming gisteren, kon hij zich nu als vijfde kwalificeren. Totdat Cordeel zich naar de grid moest begeven en er technische problemen opdoken tijdens zijn installatieronde met als gevolg dat zijn weekend er vroeger op zat dan verwacht.

Foto: Formula Renault EurocupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 27 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons