van der Horst

Zandvoort: Clément Novalak verrassende winnaar

Clément Novalak
Clément Novalak
Ook de hoofdrace voor de formule 2 op Zandvoort kende een woelig verloop, tenminste kon de race ditmaal doorgaan tot het geplande einde. Op een verraderlijke piste, die nog vochtig was na een vroege bui, gingen vele rijders in de fout. De bandenkeuze en bandenstrategie waren dus bepalend voor de uitslag en daarin waren Clément Novalak en Trident Racing de beste. Amaury Cordeel (Virtuosi) deed het in die moeilijke omstandigheden goed, hij finishte als achtste en pakte zijn eerste punten van het jaar.
  • Hamofa Performance
Gezien de piste nog vochtig was maar de regen uit bleef kozen enkele rijders om te starten op slicks. Een gewaagde keuze bleek snel, want verschillende onder hen gingen in de fout waaronder ook Frederik Vesti (Prema). Théo Pourchaire (ART GP) wist de leiding te nemen en leek een goede zet te gaan doen in het kampioenschap tot alles misliep na de pitstop. Op koude banden ging de Fransman in de fout en belandde in de vangrails. Gelukkig voor hem moest ook Vesti opgeven na een catastrofaal verlopen pitstop.

Clément Novalak wachtte lang om binnen te komen en dat was zijn geluk. Wanneer de safety car buitenkwam na de crash van Pourchaire dook Novalak de pits in om rubbers te wisselen en kwam als leider terug de piste op. Zane Maloney (Carlin) kwam op het einde van de race nog opzetten maar bleef steken op de tweede plaats. Jak Crawford (Hitech GP) mocht als derde mee op het podium. Verder in de top vijf vonden we nog Richard Verschoor (Van Amersfoort Racing) en Dennis Hauger (MP Motorsport). Isack Hadjar (Hitech GP) kwam als zesde over de lijn voor Enzo Fittipaldi (Carlin) en Amaury Cordeel. Achter onze landgenoot pakten Victor Martins (ART GP) en Juan Manuel Correa (Van Amersfoort Racing) de laatste punten.

Foto: FIA Formula 2  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons