van der Horst

Zandvoort: Cupra en Honda zegevieren aan de Noordzeekust

Mikel Azcona - Cupra TCR
Mikel Azcona - Cupra TCR
Mikel Azcona (PCR Sport – Cupra TCR) en Josh Files (KCMG – Honda Civic TCR) hebben de twee TCR Europe-races in het kader van de Jumbo Racedagen in Zandvoort op hun naam geschreven. In de tussenstand blijft Dusan Borkovic (Target Competition – Hyundai i30 N TCR) vooraan standhouden dankzij zijn twee overwinningen in Paul Ricard, maar de jonge Spanjaard Mikel Azcona (Cupra) komt na het weekend in Nederland wel op gelijke hoogte. Maxime Potty (ComToYou Racing - VW Golf GTI TCR) scoorde zijn eerste punt.
  • St. Paul
Race 1: Mikel Azcona (Cupra) snoept thuisrijder Jaap van Lagen (Audi) zege af

Jaap van Lagen (Leopard Team WRT – Audi RS3 LMS TCR) kon zijn dominante pole positie niet omzetten in een overwinning tijdens het eerste treffen van de TCR Europe in Zandvoort. Onze noorderbuur sloeg de bal volledig mis toen de lichten werden gedoofd en moest aansluiten op de vijfde positie. Mikel Azcona (Cupra) kwam vanop de eerste rij wel goed uit de startblokken en mocht een halfuur later een eerste zege op zijn actief schrijven. Maxime Potty (Volkswagen) schoof net na een neutralisatie van de baan in de Tarzanbocht en haalde het einde niet.  

Maxime Potty - VW Golf GTI ComToYou Racing
Maxime Potty - VW Golf GTI ComToYou Racing
De startfase in de Nederlandse duinen werd opgeschrikt door een stevige klapper tussen Hyundai-rijders Reece Barr (Target Competition), Daniel Nagy (M1RA) en Igor Stefanovsky (Stefanovski Racing Team), waarbij ook Julien Briché (JSB Compétition – Peugeot 308 TCR) werd uitgeschakeld. Na de logische neutralisatie was de enige noemenswaardige verschuiving in de kopgroep die van Jaap van Lagen, die na zijn gemiste start terugkwam naar de derde plek. De Audi-rijder won wel het Benelux-klassement, voor zijn landgenoot Danny Kroes (PCR Sport – Cupra TCR), die achtste algemeen werd.

--- Uitslag Race 1 TCR Europe Zandvoort 2018 (PDF) ---

Race 2: eerste zege voor Honda, Potty (Volkswagen) tiende

Josh Files - Honda Civic TCR
Josh Files - Honda Civic TCR
Een dag later werd Josh Files (Honda) de winnaar van de tweede wedstrijd, opnieuw voor eivolle tribunes. Net als Jaap van Lagen (Audi) op zondag, verloor zijn landgenoot Danny Kroes (PCR Sport – Cupra TCR) het voordeel van zijn pole positie bij de start. Jens Reno Moller (Reno Racing – Honda) profiteerde, maar maakte al in de eerste ronde genoeg foutjes om de latere winnaar Josh Files definitief door te laten. Jaap van Lagen (Audi) kwam nog knap terug naar de tweede plek – en was zo opnieuw de beste Benelux-deelnemer – voor Attila Tassi (KCMG – Honda).

Maxime Potty (Volkswagen) kwam na één ronde door als dertiende, maar had vervolgens slechts enkele minuten nodig om zich de tiende plaats – en dus zijn eerste punt voor het kampioenschap – toe te eigenen.

De TCR Europe en TCR Benelux blijven enkele weken in de Lage Landen, want tijdens het weekend van 9 en 10 juni staat het circuit van Spa-Francorchamps op het programma.

--- Uitslag Race 2 TCR Europe Zandvoort 2018 (PDF) ---

Foto's TCR Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in TCR Europe op dinsdag 22 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jumbo Racedagen.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons