van der Horst

Zandvoort: De jeugd aan de macht met de #265 Oeste Kart 1

Na drie opeenvolgende zeges van de #228 Gaban Motorsport, keken we afgelopen zaterdag op het F1-circuit van Zandvoort uit naar de repliek van de concurrentie. En we bleven niet op onze honger zitten! De meest bereikbare discipline van de autosport op circuit, de C1 Racing Cup, zorgde voor een schitterende en intense wedstrijd waarin uiteindelijk twee jonge rijders, met name Tristan Földesi en Calvin De Groot, in de #265 Oeste Kart 1 met de zege gingen lopen.
Naar goede gewoonte bleef de race zeer lang open in de Nederlandse duinen. De kleine C1-wagens wisselden in de aanvangsfase continu van positie en de #228 Gaban Motorsport van Andy Gaban, Maxime en Lancelot Alsteens had de leiding in handen na goed een uur. Maar het vervolg was minder positief voor de leiders in de competitie. Tristan Földesi en local hero Calvin De Groot, beide afkomstig uit het karting, zouden de wedstrijd in handen nemen om… die nooit meer af te staan. 

Het jonge duo maakte geen fouten en zorgde voor een perfecte reclame voor de competitie door de race te winnen na niet minder dan 150 ronden op het Nederlandse asfalt. Földesi en De Groot wonnen met een ronde bonus op de #233 KMD 233, die eerder in de Zolder won met Chloé Van Hoof, Eric Van Bael en José Close achter het stuur. Ook nu weer gaf het team blijk van een zeer groot gevoel voor regelmaat.
Na een schitterende eindspurt van Steve Roskam verzekerde de #269 Global Home, met ook Philippe Les en Didier Haufmann achter het stuur zich van de laatste plaats op het podium ten voordele van de #232 Néo Speed by Kimy Racing die het met Massimo Petralia, Laurent Do, Thierry Le Leu en Christophe Devis deed. Maar zij zaten er toch weer vooraan bij. De vijfde plaats was tot slot voor de #228 Gaban Motorsport, die het dus met een ereplaats moest stellen, maar wel leider in het kampioenschap blijft.

Op een droge omloop was ook de strijd voor de overige ereplaatsen 360 minuten lang zeer intens. De #248 KGRT van Yannick Kupper, Philippe Soussan en Julien Collette werd uiteindelijk zesde, met achter deze wagen verder in de top 10 de #266 BRV-racing by Whaleblocks.io, met Bruno Vermeeren, Sam Marcoen en Steve Claeys, de #220 CAF220 Scuderia van Federico Sordini en Guido Krieg, de #259 GPC Motorsport van Pieter Ooms en Sylvester Van Herzele, en de #254 United Motorsport Company van Jef Van Mechelen, Bart Ooms, Rogier Van Kuyk en Mathias Ronzani.

Bijna dertig C1 Racing Cup namen de start in Zandvoort voor een race van zes uur en de discipline spreekt meer en meer gepassioneerden aan. Het startveld zal zeker nog groeien voor de volgende race, want dan spreken we over de legendarische 24H2CV van Spa-Francorchamps, een wedstrijd waarin de 2CV en C1 24 uur lang de piste in de Ardennen delen. Maar daarover meer nieuws in de komende weken en maanden.

C1 Racing Cup 2021
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 7 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons