van der Horst

Zandvoort: De Leener pakt eerste podium

KÜS Team 75 - Porsche 911 GT3 R
KÜS Team 75 - Porsche 911 GT3 R
Adrien De Leener heeft zijn eerste podium in de ADAC GT Masters beet. Samen met teamgenoot Klaus Bachler werd onze landgenoot in Zandvoort vandaag derde met de KÜS Team 75 Porsche 911 GT3 R #18. Bachler had de wagen eerder op de dag als derde gekwalificeerd en kon bij de start meteen de MANN FILTER HTP Mercedes-AMG GT3 van Maxi Buhk inhalen. Vervolgens opende de Oostenrijker samen met de Herberth Motorsport Porsche van polesitter Mathieu Jaminet een gat op de rest van het veld. Terwijl Robert Renauer in de tweede wedstrijdhelft probleemloos naar de zege reed met de Herberth Motorsport Porsche, voelde De Leener de hete adem van enkele Mercedes-AMG's in zijn nek.
Start RACE 2 ADAC GT Zandvoort
Start RACE 2 ADAC GT Zandvoort
De Leener hield goed stand en moest uiteindelijk alleen de AutoArenA Motorsport Mercedes-AMG van Patrick Assenheimer laten passeren en werd zo derde. De twee MANN FILTER HTP Motorsport AMG's vervolledigden de top vijf. Met hun vierde plaats breiden Maxi Götz en Markus Pommer hun voorsprong in het kampioenschap verder uit, terwijl ook winnaars Renauer en Jaminet oprukken naar de tweede plek in de puntentelling.

De Corvette rijders Daniel Keilwitz en Marvin Kirchöfer konden net als gisteren geen punten scoren en vallen terug naar de derde plek in de tussenstand. Dries Vanthoor en Florian Spengler scoorden nog een puntje met de tiende plaats, terwijl Frédéric Vervisch (P4 op de grid) moest opgeven met een remprobleem.

--- UITSLAG ADAC GT RACE 2 ZANDVOORT (PDF) ---


Foto's: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 19 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons