van der Horst

Zandvoort: Dries Vanthoor in het middenveld op eerste trainingsdag

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Op vrijdag werkte de DTM in Zandvoort al twee vrije trainingen af. In beide sessies toornde Maro Engel (Team Landgraf Mercedes-AMG) zich de snelste. In een verkorte tweede sessie klokte hij de snelste dagtijd in 1:33.543. Dries Vanthoor (Schubert Motorsport BMW M4) reed voor zijn debuut in de DTM de vijftiende tijd in de eerste sessie alvorens de tweede sessie af te sluiten met de negentiende tijd.
In de eerste sessie bleef Engel Porsche rijders Thomas Preining, Laurin Heinrich en Dennis Olsen voor. Een crash in de training voor de Porsche Carrera Cup Benelux waarbij de vangrails beschadigd raakten, zorgde ervoor dat de tweede sessie bijna een uur later dan gepland van start ging. De sessie werd tevens ingekort tot 32 minuten. Opnieuw was Engel de snelste, nu voor Marco Wittmann (Project 1 BMW M4), Kelvin van der Linde (Team ABT Sportsline) en Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini Huracan).

Foto: Schubert Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 23 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons