van der Horst

Zandvoort: Drudi en Feller (Audi) winnen race én Sprint-titel

Tresor Orange 1 - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Tresor Orange 1 - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Mattia Drudi en Ricardo Feller (Tresor Orange 1 Audi #40) kenden een zo goed als perfect weekend in Zandvoort. Het duo won beide wedstrijden en legde zo alsnog beslag op de GT World Challenge Europe Sprint-titel. Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy (Akkodis Mercedes #88) waren als leiders naar Nederland afgereisd maar moeten dus genoegen nemen met de tweede plek. Het duo kan zich wel troosten met de algemene en Endurance-titel.
Start GTWCE Zandvoort Race 2
Start GTWCE Zandvoort Race 2
De titel werd in de eerste ronde al beslecht toen Lorenzo Patrese, de teamgenoot van de nieuwe kampioenen, een contact had met Boguslavskiy. De Mercedes ging rond en werd daarna nog aangereden door Nicolas Baert in de Comtoyou Audi #12. Meteen einde oefening voor beide wagens in de openingsronde terwijl vooraan Maxime Martin (WRT BMW #46) het veld aanvoerdde. Een korte maar hevige regenbui zorgde er echter voor dat onze landgenoot even door de grindbak moest en zo de leiding moest laten aan teamgenoot Calan Williams (BMW #30).

Podium GTWCE Zandvoort Race 2
Podium GTWCE Zandvoort Race 2
Doordat het hele veld op slicks stond werd er een full course yellow ingelast die het hele pit window zou duren om zo het klassement niet te veel te beïnvloeden. Na de herstart ging Valentino Rossi net als Martin even van de baan en daardoor zakte de BMW #46 weg naar de zevende plaats. De overgebleven BMW's van WRT in de kopgroep (Dries Vanthoor - #32 en Niklas Krütten - #30) konden echter niet verhinderen dat Ricardo Feller met de Audi naar een nieuwe zege reed.

Podium Gold-klasse GTWCE Zandvoort Race 2
Podium Gold-klasse GTWCE Zandvoort Race 2
Gilles Magnus (Comtoyou Audi #21) pakte de elfde plaats en werd zo tweede in Gold na de WRT BMW #30 van Krütten. Doordat Aurélien Panis de Boutsen VDS Audi #9 naar de derde stek in de klasse stuurde bestond het volledige podium in Gold dus uit wagens van Belgische teams. Frédéric Vervisch kwam overigens niet aan rijden toe door de onfortuinlijke crash van Baert.

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 15 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons