van der Horst

Zandvoort DTM: Belgen vechten voor de titels tijdens DTM-weekend

Jeffrey Van Hooydonk/Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette
Jeffrey Van Hooydonk/Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette
Komend weekend is één van de hoogtepunten voor de Nederlandse autosport. Niet Max Verstappen, maar de DTM komt naar Circuit Park Zandvoort en naast de Duitse toerwagens geeft ook de Supercar Challenge Powered by Pirelli afspraak in de duinen aan de Nederlandse kust. Opgepast, niet de Superlights, noch de Sport-divisies trekken naar het legendarische circuit, maar wel de Divisies Super GT en GTB. Tijdens de Paasraces eerder dit seizoen waren zij er in Zandvoort niet bij en het is dus nu aan de heren in de Porsche, Corvette en andere BMW Silhouette om het mooie weer te maken. Het wordt voor de Belgen een bijzonder belangrijke afspraak, met het oog op het tweede deel van het seizoen.
Zandvoort, dat is een even mythische naam in de Europese autosportgeschiedenis als Spa-Francorchamps of Brands Hatch. Het circuit in de duinen is snel, technisch en heeft door zijn ligging een wel erg aparte uitstraling. Het bezoek van de wereldvermaarde DTM is een uitgelezen kans voor de rijders en teams van de Supercar Challenge Powered by Pirelli om zich extra in de kijker te rijden. En de aanwezige Belgen, die zullen zeker hun mannetje willen staan voor de volle tribunes in Nederland.

Eén tegen allen, allen tegen één

Jeffrey Van Hooydonk/Nicolas Vandierendonck
Jeffrey Van Hooydonk/Nicolas Vandierendonck
In de Divisie Super GT vinden we bovenaan de tussenstand van het kampioenschap de schitterende SRT Corvette C6.R van Nicolas Van Dierendock en Jeffrey van Hooydonk. Na een zeer sterke en even regelmatige start van het kampioenschap, zijn we nu bijna halverwege het kampioenschap aanbeland en het duo in de Amerikaanse machine telt elf punten bonus op Roger Grouwels, die het met een Viper doet. “Het heeft wel iets, die strijd Corvette versus Viper”, aldus teammanager Patrick Selleslagh. “We maken met Nicolas nu iedere race progressie en de snelheid van Jeffrey kennen we. Dat zij dan ook voluit voor de titel willen gaan, is normaal. We zijn echter nog niet halverwege het seizoen en ook de Mosler van Berry van Elk is niet veraf. Na dit weekend maken we een eerste balans op.”

Achter de Corvette vinden we dus een verzameld Nederlands peloton achtervolgers, met één Luxemburger. Wat de Belgen in de Corvette daartegen in kunnen brengen, weten we zondagavond.

Belgen in slagorde

Patrick Lamster/Kris Cools - Euroseal/EMG Motorsport Porsche
Patrick Lamster/Kris Cools - Euroseal/EMG Motorsport Porsche
In de Divisie GTB wel Belgen in de breedte, maar niet helemaal bovenaan de tussenstand in het kampioenschap. Daar vinden we ook een Corvette, maar wel het GT4-exemplaar van de Nederlanders Milan Dontje en Ferdinand Kool met 93 punten, één meer dan de GTB-kampioen van 2013, Patrick Lamster, die zijn Porsche nu deelt met Kris Cools. De Brit Simon Atkinson telt in zijn Lamborghini dan weer één punt minder dan de Belgen in de Porsche van Euroseal/EMG Motorsport. "We gaan op regelmaat voor sterke prestaties en ook in Zandvoort willen we punten scoren”, aldus het duo in de snelle Porsche.

Ward Sluys/Fréderique Jonckheere - JR Motorsport BMW M4 Silhouette
Ward Sluys/Fréderique Jonckheere - JR Motorsport BMW M4 Silhouette
In het peloton achtervolgers vinden we verder nog het duo Ward Sluys en Fré Jonckheere in de JR Motorsport BMW M4 Silhouette. “We hebben door pech een te onregelmatig parcours afgelegd tot dusver, maar we kunnen ons mannetje staan en de titelstrijd is nog verre van beslecht. In Zandvoort zijn we amper halverwege”, aldus Ward Sluys. Verder zien we in Zandvoort ook het Belgische First Motorsport met de Porsche 997 voor de Fransman Pierre-Etienne Bordet, een graag geziene gast in de Supercar Challenge. Ook Yves Noël, met een Porsche 997 GT3 Cup van Car Lease Racing maakt de verplaatsing naar de duinen. “Mijn tweede race in minder dan een week tijd in Nederland”, lacht de Franstalige Belg. “Deze week reed ik in een ander kampioenschap nog in Assen.”

Last but not least zien we ook de GHK Racing (Speedlover) Porsche 991 van Hans Verhelst en Guy Verheyen.

Supercar Challenge Powered by Pirelli

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 9 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DTM Zandvoort.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons