van der Horst

Zandvoort: Dubbel voor Lamborghini - Vanthoor en Weerts op podium

Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Net als gisteren was het ook vandaag tijdens de tweede wedstrijd in Zandvoort een Emil Frey Lamborghini die met de overwinning aan de haal ging. Norbert Siedler en Albert Costa (#163) haalden het van teamgenoten Ricardo Feller en Alex Fontana (#14). Raffaele Marciello leek al in de openingsstint een voldoende voorsprong te hebben opgebouwd voor de zege in de AKKA ASP Mercedes #88 totdat Timur Boguslavskiy opeens af te rekenen kreeg met een kapotte alternator. Dries Vanthoor en Charles Weerts leken goed op weg naar de tweede plaats maar zij kregen in de eindfase nog een drive through-penalty voor te snel rijden in de pitstraat. De WRT Audi #32 tikte daardoor als derde aan.
  • De Swert Opticiens
Podium Silver
Podium Silver
Ulysse De Pauw kende een goede wedstrijd en eindigde samen met Pierre-Alexandre Jean als vijfde in de CMR Bentley #107 en tweede in de Silver klasse. Frédéric Vervisch van zijn kant zag een goede klassering verdwijnen toen hij vanop P10 op vijf minuten van het openen van het pit window naar binnen moest. De rechtervoorband van de Saintéloc Racing Audi #26 diende te worden gewisseld en onze landgenoot eindigde samen met Aurélien Panis pas als 17e.

Podium Pro-Am race 2 Zandvoort
Podium Pro-Am race 2 Zandvoort
Ook Adrien De Leener leek op weg naar een goed resultaat, Christian Engelhart kon in de beginfase de tweede plek vasthouden maar een technisch probleem op de Dinamic Porsche #54 gooide roet in het eten. Louis Machiels sleepte nog een derde plaats uit de brand in Pro Am, hij bracht de AF Corse Ferrari #52 als 22e algemeen over de meet.

Foto's: Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWSDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 20 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons