van der Horst

Zandvoort: Dubbel voor Montaplast by Land-Motorsport in Race 2

Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS
Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS
De tweede race voor het ADAC GT kampioenschap op het circuit van Zandvoort werd niet minder dan viermaal onderbroken met een safety car interventie. De verregende race werd gewonnen door de Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS van Connor de Phillippi en Christopher Mies. Zij haalden het van hun teamgenoten Jeffrey Schmidt en Christopher Haase. De HB Racing WBS Bau Lamborghini Huracan van Florian Spengler en Christopher Zanella legde beslag op de laatste podiumplaats.
Regen bij race 2 voor het ADAC GT
Regen bij race 2 voor het ADAC GT
Bij de start was het de HTP Motorport Mercedes AMG GT van Maximilian Götz die het voortouw nam, de Mercedes bouwde een voorsprong van 17 seconden uit op zijn naaste achtervolgers. Ondertussen had de Grasser Racing Team Lamborghini van polesitter Mirko Bortolotti de strijd al moeten staken met technische problemen. Een eerste safety car periode bracht het veld terug bijeen en nadat Patrick Assenheimer het stuur had overgenomen van de leidende Mercedes ging hij van de baan en viel vier plaatsen terug. Jeffrey Schmidt nam de leiding over maar met minder dan drie ronden te gaan verloor hij de koppositie aan zijn teamgenoot Connor De Phillippi.

Precote Herberth Motorsport Porsche voor KÜS Team 75 Bernhard Porsche
Precote Herberth Motorsport Porsche voor KÜS Team 75 Bernhard Porsche
De Precote Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van Robert Renauer/Sven Müller eindigde op de vierde plaats voor de KÜS Team 75 Bernhard Porsche 911 GT3 R van Mathieu Jaminet/Michael Ammermüller. Jules Gounon en Renger van der Zande die met hun Callaway Competition Corvette de eerste race wonnen, kwamen ditmaal als zesde over de finishlijn na een drive through voor overdreven snelheid in de pitlane. Adrien de Leener kwam met KÜS TEAM75 Bernhard als veertiende over de meet.

Foto's: ADAC GT
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op maandag 24 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons