van der Horst

Zandvoort: dubbele winst voor Lucas Wijnant

Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
Lucas Wijnant - Audi RS3 LMS TCR
Voor het derde raceweekend van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup trokken de heren naar het virtuele Zandvoort. Aan de Nederlandse kust was het Lucas Wijnant die de manche domineerde met een pole en twee overwinningen. Hierdoor maakt Wijnant een grote sprong, al deed kampioenschapsleider Maarten Kerfs het evenmin slecht in de duinen. Dat terwijl we wederom getrakteerd werden op interessante gevechten in Klasse 2 en waar de overwinningen verdeeld werden in Klasse 1.
Al van bij de kwalificaties voelde Wijnant zich het meeste in zijn sas op het circuit van Zandvoort. Al van bij de start reed hij weg van ondermeer Kerfs en Jean-Louis Desschans en reed hij een perfecte race. Achter dit trio tikte Jeromy Hessels als vierde aan, terwijl Wouter Segers op een impressionante manier als vijfde afklokte, maar door een tijdstraf deze plaats aan Jurgen Knockaert moest afstaan.

Casper De Kort
Casper De Kort
In Klasse 2 zien we al heel het seizoen een trio de meeste aandacht opeisen: Casper de Kort, Dries Rohaert en Jorden Heyse. In de eerste race van de avond waren het vooral de eerste twee die konden wegrijden van de rest van het veld en dus ook uitmaakten wie met de winst ging lopen. De Kort was ijzersterk, waardoor Rohaert genoegen moest nemen met plaats twee. Heyse eindigde als derde, maar met een ronde achterstand. Sinds Bram Vanuytven de Klasse 1 vervoegde, krijgt kampioenschapsleider Milan Feytons het iets zwaarder te verduren. Net zoals in Spa reed Vanuytven richting winst, terwijl Feytons nipt te kort kwam voor de tweede plaats. Deze ging overigens naar Jimmy de Plecker.

Ook tijdens de tweede race was er niets te beginnen tegen Wijnant, die van start tot finish zonder enige fout naar de winst reed. Achter hem daarentegen had Kerfs het wel iets lastiger. Desschans kon al over hem springen naar de tweede plaats en ook Segers klopte aan voor het podium. Kerfs hield lang stand, maar moest uiteindelijk Segers voorlaten. Hij zat hem nog dicht op de huid, maar moest met een vierde plaats genoegen nemen. Hessels vervolledigde de top vijf.

Milan Feytons
Milan Feytons
in de tweede race kon Heyse wel zijn wagonnetje aanslaan bij de Kort en Rohaert, maar net zoals in de eerste race was er wederom geen mogelijkheid om de winst van de Kort af te snoepen, al was het verschil minimaal. Het trio eindigde binnen een seconde van elkaar, maar Rohaert en Heyse moesten wel genoegen nemen met plaatsen twee en drie. In Klasse 1 zagen we Feytons, die net als in Spa, leerde uit zijn fouten en resoluut de leiding nam. Daarenboven kreeg Vanuytven te maken met een crash, waarbij de wagen zwaar beschadigd raakte. Hij kon nog verder rijden, maar de podiumplaatsen waren gaan vliegen. Die gingen naar Stef Delnooz en Yves Frederickx.

Net zoals de Virtual Belcar krijgen de deelnemers nu tijdens de zomer wat pauze, om dan het tweede deel van het kampioenschap aan te vatten op de Nürburgring.

Foto's: Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 26 juni 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons