van der Horst

Zandvoort: Dylan Derdaele wint na crash Maassen en Vermeulen

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele heeft met een klinkende zege in de eerste heat van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zandvoort opnieuw de leiding veroverd in de tussenstand. De Belgium Racing-rijder profiteerde optimaal van een aanrijding tussen poleman Xavier Maassen en Thierry Vermeulen om naar zijn derde succes dit seizoen te rijden. Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) was lange tijd op weg een verbluffende tweede plaats algemeen, maar verdween in de eindfase uit de race. Huub van Eijndhoven (TeamPGZ by JW Raceservice) nam het zilver over, terwijl puntenleider Glenn Van Parijs (NGT Racing) knap derde werd na een mooie inhaalrace uit de buik van het peloton.
  • LTF
Bij de start zet Xavier Maassen (TeamPGZ by Red Ant Racing) zijn pole om in de leiding, maar Thierry Vermeulen (Team GP Elite) waagt een poging richting de kop vanaf de tweede rij. Beide Nederlanders rijden zij-aan-zij tot het tot een aanrijding komt waarbij Vermeulen Maassen een tik verkoopt op diens rechterachterwiel. Maassen spint waarna Andrey Mukovoz (DUWO Racing) hem niet meer kan vermijden en beide heren meteen het opgavepark dienen te vervoegen. Vermeulen zou later bedacht worden met een Drive Through Penalty voor het incident.

Meteen na de aanrijding komt de safety car op de piste waarbij bijna de halve wedstrijd geneutraliseerd wordt. Bij de herstart, we zijn dan ronde 6, slaan leider Thierry Vermeulen en Dylan Derdaele een kloofje op Jan Lauryssen maar al gauw verschijnt de safety car opnieuw op de piste voor één ronde, maar Derdaele houdt bij de herstart het hoofd koel. Op een vijftal minuten van het einde sprint Ghislain Cordeel (Team GP Elite) in strijd met kampioenschapsleider Glenn Van Parijs (NGT Racing), waarna de safety car een derde maal het veld op sleeptouw neemt. Op dat moment verliezen we vooraan ook Jan Lauruyssen uit de race na een zeer sterke race. Bij de herstart blijven de posities gelijk, waardoor Derdaele wint, voor van Eijndhoven en Van Parijs.

Beste ProAm was Nicolas Saelens (Belgium Racing) die Jean-Pierre Verhoeven (Speed Lover) afhield voor de zesde plaats. Laatstgenoemde was best geklasseerd bij de Am's.

Morgen staat om 12u20 race 2 op het programma.

Foto: Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 10 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons