van der Horst

Zandvoort: Eerste pole voor Jak Crawford

Amaury Cordeel - Virtuosi
Amaury Cordeel - Virtuosi
De kwalificatie voor de formule 2 op het circuit van Zandvoort kende een chaotisch verloop wegens de vele sorties en niet minder dan driemaal diende de sessie met code rood onderbroken te worden. Zo ook op tien minuten van het einde van de kwalificatie, wat rijders die nog dachten een goede tijd neer te zetten in de finale minuten van de sessie verhinderde om dit te doen. Zo ging de pole voor de hoofdrace naar Jak Crawford (Hitech GP). Amaury Cordeel (Virtuosi) zal beide races aanvatten van op de achttiende plaats.
  • De Swert Opticiens
Dennis Hauger - MP Motorsport
Dennis Hauger - MP Motorsport
Crawford klokte af in 1:21.210 en was daarmee 0.34 seconde sneller dan Dennis Hauger (MP Motorsport). Frederik Vesti (Prema), tweede in de tussenstand na Pourchaire, reed de derde tijd en start de hoofdrace van op de tweede startrij met naast hem Zane Maloney (Carlin). Jack Doohan (Virtuosi Racing) en Oliver Bearman (Prema) delen de derde rij. Théo Pourchaire (ART GP° deed niet beter dan de tiende tijd, maar dit leverde hem wel de pole op voor de sprintrace. 
 
Zowel Jehan Daruvala (MP Motorsport), Clément Novalak (Trident) als Juan Manuel Correa (Van Amersfoort Racing) gingen in de fout en waren ieder verantwoordelijk voor een rode vlag situatie.

Foto's: Racing International Photography
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons