van der Horst

Zandvoort: Eerste 'Pure'-podium voor 'Why not? Racing' in de Fun Cup

Why not? Racing - Kronos Fun Cup
Why not? Racing - Kronos Fun Cup
Precies twaalf maanden geleden eindigde het weekend in Zandvoort voor Why not? Racing nogal abrupt, maar dit jaar kon het Doornikse team met het roze logo deze slechte herinnering voorgoed ombuigen naar een geweldig positieve ervaring! Ze beloofden immers om het nog beter te doen dan in de eerste ronde van het seizoen in Mettet, en ze hielden woord...

Why not? Racing behaalde in Nederland zijn eerste podium ooit, in de categorie Pure, een klasse voorbehouden aan piloten die uitsluitend met een Fun Cup of gelijkwaardig racen. In deze klasse, waar de hele wedstrijd op het scherpst van de snede gestreden werd, konden Steve Claeys, Quentin Laruelle et Vincent Van Melderen uiteindelijk de derde podiumplaats bemachtigen, dankzij een ultieme krachtinspanning van Steve aan het stuur van de opvallende Evo3 met nummer 485. Net als in Mettet eindigde Vincent als beste rookie van het weekend. "Acht uur lang hebben vijf wagens, waaronder de onze, fel gestreden voor een podiumplaats", legt Steve Claeys uit. "Toen ik het stuur overnam voor de laatste 40 minuten van de race, lag ik op de vijfde plaats, 25 seconden achter de derde. Tijd voor een aanval, en dankzij de kostbare hulp van onze 478, die in mijn kielzog bleef om me te beschermen tegen onze rivalen, kon ik de aansluiting maken en uiteindelijk een voldoende grote kloof slaan. Ik was heel emotioneel, want precies twee jaar geleden heb ik juist hier mijn debuut gemaakt met ‘Why not? Racing’. Dit  was voor mij de mooiste manier om de cirkel rond te maken, met misschien wel de beste race van mijn leven ! De ontlading na de finish was enorm, ongetwijfeld ook een extra motivatie om te blijven gáán en te blijven zoeken naar nóg betere chrono’s."

 

De 478, in de kleuren van "EG Innovation", reed ook een goede race en eindigde op een verdienstelijke zesde plaats in de categorie Fun. Nicolas Delencre, Patrice Trenchant en Christof Raes lieten een degelijke en heel regelmatige indruk. Het enige wat een nog betere prestatie in de weg stond, was een weerspannige brandstoftank. "De monteurs moesten bij iedere tankbeurt de voorkap verwijderen om te kunnen tanken, maar zelfs dan verloren we nauwelijks tijd", aldus Nicolas. "We hebben allemaal heel goed gereden. Patrice was heel constant, ik had zoveel plezier achter het stuur, vooral aan het einde van de race. Een speciale vermelding voor Christof die erg snel was voor zijn debuut bij ons, aan het stuur van een Evo3. Hij behaalde de 11de besttijd van de 128 piloten. We zijn heel blij dat hij dat heeft kunnen realiseren aan het stuur van één van onze wagens!".

 

Het laatste woord is aan Nicolas namens het team: "Wat een weekend! De derde plaats van onze 485 in de categorie Pure toont aan dat we wel degelijk in staat zijn om op het podium te mikken. Als je weet hoe competitief de Fun Cup is, is het een sleutelmoment in de geschiedenis van het team. Dit podium aanbieden aan mijn partner Sébastien is voor mij het resultaat van veel werk. Het is ook een smakelijke revanche op onze tegenslagen in 2022. De rust zal van korte duur zijn, want we bereiden de volgende ronde in Spa-Francorchamps al voor. We plannen alvast nog één of andere verrassing. Stay tuned!"

 

Voor Why not? Racing en de andere smaakmakers van de Fun Cup vindt de derde wedstrijd van het seizoen plaats op het mooiste circuit ter wereld, in het kader van het Franco Fun Festival op 20 en 21 mei. Meer dan 100 competitieve Kevers zullen aan de start verschijnen. Een niet te missen evenement !

Why not? Racing
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons