Zandvoort: Eerste zege voor Nikita Troitsky

Nikita Troitsky
Nikita Troitsky (Carlin) heeft in Zandvoort de derde en laatste race voor het FIA F3 European Championship gewonnen. Troitsky profiteerde van de slechte start van Jüri Vips (Motopark) en de straf die Daniel Ticktum (Motopark) kreeg om zijn eerste zege in de formule 3 binnen te halen.
Start race 3 Zandvoort
Ticktum die van op de pole vertrok was te vroeg weg bij de start en kreeg daarvoor een drive through. Een ronde nadat hij was binnengekomen parkeerde de Brit zijn wagen definitief aan de kant.  Vips die mee op de eerste startrij stond miste zijn start volledig en zakte weg naar de buik van het peloton.  Zo kwam Nikita Troitsky aan de leiding een positie die hij niet meer zou afgeven ook niet na een safety car procedure. Troitsky die voordien nooit hoger dan negende finishte in een race won alzo zijn eerste wedstrijd.

Guanyu Zhou (Prema) en Jehan Daruvala (Carlin) vervolledigden het podium terwijl Marino Sato (Motopark) en Fabio Scherer de top vijf vol maakten. Alex Palou (Hitech GP) werd zesde voor Ferdinand Habsburg (Carlin) en Jonathan Aberdein (Motopark).

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 15 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.