van der Horst

Zandvoort: Emil Frey Racing pakt de dubbel

Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 EVO
De ADAC GT Masters trok dit weekend richting Zandvoort voor hun volgende wedstrijd en wederom bleek het circuit aan de Noordzee Lamborghini gunstig gezind. Emil Frey Racing besloot namelijk het weekend met dubbele winst. Mick Wishofer en Konsta Lappalainen mochten zaterdag op de hoogste trede staan, terwijl Jack Aitken en Albert Costa aan de beurt waren op zondag. En dat alles bij een record opkomst van 14.500 toeschouwers.
Voor de eerste race was het Wishofer die de pole pakte en tevens ook na de start aan de leiding bleef, ondanks de nodige druk van de Madpanda Racing Mercedes. Dat hield uiteindelijk de Oostenrijker niet tegen om het stuur door te geven aan Lappalainen in leidende positie, die zonder problemen de race controleerde. Tweede eindigden Kim-Luis Schramm en Dennis Marschall in de Rutronik Racing Audi, terwijl Simon Reicher en Norbert Siedler, Eastalent Racing Team hun allereerste podium bezorgde.

Podium 2022 ADAC GT Masters Zandvoort Race 2
Podium 2022 ADAC GT Masters Zandvoort Race 2
In de tweede race was het de beurt aan de andere wagen van Emil Frey Racing. Aitken zette de Lamborghini op pole, met een nieuw ronderecord, en van daaruit reed hij samen met Costa comfortabel richting de overwinning. Daar achter in het klassement kregen we wel een verrassing, met dank aan een lokale piloot. Thierry Vermeulen, die een verleden heeft in de Porsche Carrera Cup Benelux, reed namelijk samen met Mattia Drudi in de Car Collection Motorsport Audi naar de tweede plek. Voor Vermeulen is dit zijn eerste podium op het hoogste niveau. Arthur Rougier en Franck Perera gaven de overwinning van Emil Frey Racing extra glans met hun derde plaats.

Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op maandag 27 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons