van der Horst

Zandvoort: Emil Frey scoort eerste overwinning na straf voor Vanthoor/Weerts

Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Albert Costa en Giacomo Altoè hebben Emil Frey Racing een eerste overwinning bezorgd in de GT World Challenge Europe Sprint Cup. De Lamborghini met startnummer #163 kwam als tweede over de meet achter de WRT Audi #32 van Dries Vanthoor en Charles Weerts, maar de wagen van de puntenleiders werd na de race teruggezet naar de tiende plaats (+30s) omdat Weerts te vroeg de motor had gestart bij de pitstop. Polesitters Mikael Grenier en Norbert Siedler maakten er zo zelfs een 1-2 van voor de Zwitserse equipe.
De Emil Frey Lamborghini's hadden de eerste startrij veroverd in de kwalificaties, maar werden na de start meteen gescheiden door de WRT Audi #31 van Kelvin van der Linde (winnaar Race 1). Vanthoor kende een matige start en lag zevende, maar kon dankzij de chaos veroorzaakt door een optimistische inhaalactie van teamgenot van der Linde opschuiven.

Na een snelle pitstop kwam Weerts aan de kop te liggen voor Altoè, een positie die hij kon verdedigen tot aan de meet maar hem vervolgens werd ontnomen wegens een onregelmatige stop. Weerts en Vanthoor profiteren dus niet van de afwezigheid van rivalen Maro Engel en Luca Stolz (24H Nürburgring) en zien de concurrentie naderen. In de Sprint Cup hebben ze nu slechts een half punt voorsprong op Tomita en van der Linde, die na hun overwinning van vanmorgen derde werden in Race 2. Stolz en Engel volgen op slechts vier eenheden. De finale in Barcelona wordt over drie wedstrijden afgewerkt.

Foto: SRODit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 26 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons