van der Horst

Zandvoort: Feller en Drudi (Audi) winnen en pakken leiding in Sprint

Podium GTWCE Zandvoort Race 1
Podium GTWCE Zandvoort Race 1
Mattia Drudi en Ricardo Feller (Tresor Orange 1 Audi #40) konden vanaf de pole positie vanmiddag in Zandvoort de eerste wedstrijd van het weekend op hun naam schrijven. Hierdoor springt het duo over Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy (Akkodis Mercedes #88) naar de leiding in het Sprint-kampioenschap. Met morgen de kampioenschapsfinale in het vooruitzicht bedraagt het verschil slechts 2,5 punten.
Start GTWCE Zandvoort Race 1
Start GTWCE Zandvoort Race 1
De Mercedes kwam vandaag als vierde binnen, een goed resultaat gezien Marciello in de openingsronde een aanval inzette op zijn directe rivaal Feller die de leiding had genomen. De Mercedes gleed daarbij echter van de baan en Marciello zag tijdens zijn trip door de grindbak het hele veld passeren. Voor de leidende Audi was dan de buit echter nog niet binnen want na de pitstop was het Thierry Vermeulen die het veld aanvoerdde in de Emil Frey Ferrari #69. Enkele incidenten in de eindfase zorgden voor een interventie van de safety car en dus een spannende finale.

WRT - BMW M4 GT3
WRT - BMW M4 GT3
Na de herstart raakte Drudi voorbij thuisrijder Vermeulen en ook Maxime Martin baande zich in de WRT BMW #46 nog een weg naar het podium, ten nadele van Boguslavskiy. Daarachter bracht Nicolas Baert de door Frédéric Vervisch gestartte Comtoyou Audi #12 binnen op de vijfde plaats. Eén plek verder finishten Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT BMW #32). Gilles Magnus (Comtoyou Audi #21) kwam na een kwartier in de problemen waardoor hij en teamgenoot Finlay Hutchison nipt het podium misten in de Gold-klasse.

Foto's: Arne Simons & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 14 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons