van der Horst

Zandvoort Finale Races: Voorbeschouwing van de organisatoren (Porsche GT3 Cup)

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 is aan zijn eindspurt toe. Twee meetings resten er de snelste merkencup van de Lage Landen nog en voor de eerste helft van de finale trekken ze naar de mooie omloop in de Nederlandse duinen: Circuitpark Zandvoort. Roger Grouwels versus Dylan Derdaele, dat is de insteek voor de titelstrijd anno 2016, al moeten de beide Limburgers nog wel rekening houden een met een behoorlijke lijst outsiders. Hoe dan ook, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 zal komend weekend mee het mooie weer maken tijdens de Finale Races aan de Noordzee.
  • Prospeed Competition
Eindstrijd, deel I
 
88 punten… zoveel eenheden zijn er nog te verdienen voor iedereen die zich kampioen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 wil noemen. Iedereen, vanaf de 15de plaats in de tussenstand van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 maakt dus nog kans op de felbegeerde bekroning, maar laten we eerlijk zijn, twee namen springen er erg uit als we het klassement van naderbij bekijken: Roger Grouwels (Team RaceArt) en Dylan Derdaele (Belgium Racing). Beide heren zijn zeer verschillend, maar hebben ieder hun troeven in handen om zich eind oktober kampioen te mogen noemen.
 
Roger Grouwels leidt in de puntenstand. “Mijn 109 punten behaalde ik in ieder van de 8 verreden wedstrijden, ik liet nergens een finish liggen”, doet de Limburgse ondernemer trots het verhaal van zijn seizoen. “Tegen het jonge geweld kom ik misschien net iets te kort op pure snelheid, maar racedoorzicht en regelmaat zijn ook van groot belang. Ik kom uit de uithoudingsraces, maar heb dit jaar dankzij de Porsche GT3 Cup Challenge al heel wat bijgeleerd en heb ook aan pure snelheid gewonnen.
 
Dylan Derdaele (100 punten) is meer dan de helft jonger en weet waarom hij kampioen kan worden: “Met het mes tussen de tanden vechten tot de laatste meter, dat is hoe wat dat in ons team doen.
 
Outsiders
 
Maar opgepast, het verschil met de dichtste achtervolgers is niet onoverbrugbaar, zeker niet met nog viermaal 22 punten te verdienen. Jorn Schmidt-Staade (JSS), Alexandre Jouannem (DVB Racing), Stefan Rehkhof, Jurgen Van Hover (Speedlover), John De Wilde (Speedlover), Pierre Piron (Mediacom), Menno Van de Grijspaarde (GP Elite), Koen Wauters (DVB Racing), Hans Fabri (Team RaceArt) en Yves Noël (Car Tuning Lease Motorsport)… ze zitten allemaal op amper enkele punten van elkaar en maken onderling uit wie mee vooraan in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 eindigt. Sommige onder hen gaan verder op hun regelmaat, andere zullen dan weer trachten om hun seizoen nog meer glans te geven met een regelrechte topprestatie.
 
En alsof dat nog niet voldoende is, zien we in Zandvoort ook de jonge Belg John Wartique (Speedlover), uit de internationale Porsche Supercup en vier extra wagens voor GO Motorsports by DVB RACING.
 
Opnieuw maken we ons dus op voor een startveld van een kleine 20 Porsche 911 GT3 Cup, een genot voor iedere rechtgeaarde liefhebber van echte autosport. Want herhalen we even de ingrediënten: twee sprintraces van 30 minuten, zonder pitstops en zonder Balance of Performance. En oh ja, de startgrid bepalen we op basis van de harde wet van de chrono. Het snelste rondje op het asfalt telt.
 
Meer informatie op:
https://www.facebook.com/gt3cupchallengebenelux
http://www.gt3cupchallengebenelux.com

Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 5 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons