van der Horst

Zandvoort: Flemish Simsports domineert de race

Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
De Zolder Touring Cup trok voor haar derde ronde richting het virtuele circuit van Zandvoort. Daar was het Flemish Simsports GT4, dat net zoals in de eerste wedstrijd in Spa, weer dominant richting de overwinning reed. Aan de meet hield het Dynamixx GT4 met 18 seconden achter zich, terwijl Petrolhead Days Racing een minuut later als derde over de meet bolde.
Al vanaf de kwalificaties stond er geen maat op Flemish Simsports GT4. Diego Haems zette de Porsche 718 Cayman GT4 MR weer op pole en behield de leiding ook na de start. In de beginfase van de wedstrijd kon Kenny Herremans met de Petrolhead Days Racing wagen nog goed aanklampen, maar eens na de eerste pitstops diepte het West-Vlaamse team de voorsprong verder uit met Senne Hulsmans. Op het laatst moest Hans Poelmans zich alleen concentreren op het verkeer om zo als eerste over de meet te bollen, dat terwijl achter hem toch wat wijzigingen in het klassement doorgevoerd werden.

Kobe Claes reed voor Dynamixx GT4 in de openingsfase lang alleen op een derde plaats, totdat met de pitstops Cemil Yagizoglu het stuur overnam en de wagen doorduwde naar plaats twee. In de laatste stint probeerde Jéromy Hessels nog alles uit te kast te halen om Poelmans in te halen, maar hij moest genoegen nemen met een tweede plaats waarmee het etam morgen mag aantreden met de Belcar in Le Mans. Herremans en teamgenoot Dirk Bouts moesten terugvechten na een paar foutjes, maar uiteindelijk bleven ze nog binnen dezelfde ronde en eindigden zo mooi op een derde plek.

In ZTC 3 werd het toch geen simpele uitstap voor Flemish Simsports TCR. Terwijl ze eerder de pole behaalden verloren ze met Anton Dupan hun derde man. Hierdoor moesten Keanu Borgonjon en Kim Beheyt de race alleen klaren. Net zoals de vorige wedstrijden reden ze sterk, totdat Borgonjon een Porsche aantikte en een tijdstraf van 55 seconden aangesmeerd kreeg. Beheyt begon aan een inhaalrace, die met succes afgerond werd door Borgonjon. Wat ook hielp was dat de tweede in de eindstand, BMS Motorsport 2 ZTC van Robin van Gog en Bart Lievens in aanraking kwam met een Mazda en hierdoor ook tijd verloor. Pro-Oils Motorsport met Mitchell Vansingel en Bart Ooms besloten op een derde plaats.

In ZTC 4 was er vanaf het begin een hevige strijd tussen drie wagens. Vanaf dat Dynamixx Belcar Green en Stage One Racing Mazda Cup konden wegrijden kregen we een mooi duel tussen die twee. Helaas werd dit abrupt afgebroken nadat Niels Tiesters zwaar in aanrijding kwam met een Audi TCR. Ook Nick Puylaert kon er niet aan ontsnappen, maar was minder gehavend dan de Stage One Racing Mazda Cup. Hierdoor konden Steven Dewulf, Puylaert en Steven van Opstal richting de overwinning rijden, terwijl Simon Van Dijk en Tiesters genoegen moesten nemen met een tweede plek. De derde plaats ging naar FW Racing van Frank Wilsens en Lieven op de Beeck.

Foto: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 13 juni 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons