van der Horst

Zandvoort: Geslaagd debuut voor de nieuwe Mazda MX-5 Cup

Mazda Motor Belux - Mazda MX-5 Cup
Mazda Motor Belux - Mazda MX-5 Cup
Tijdens de Jumbo race dagen werd het startschot gegeven voor een nieuwe Benelux cup, de Mazda MX-5 Cup. Twintig wagens verschenen aan de start van de eerste van de zes voorziene manches en zij schotelden het talrijk opgekomen publiek twee mooie races voor. Tussen het voornamelijk uit Nederlanders bestaande veld bevond zich ook een Belgische bolide, de door MSTC (Jan Wouters) gerunde MX-5 pakte achtereenvolgend een negende en een zestiende plaats.
De MX-5 van Mazda Belux werd in de eerste race bestuurd door Maxime Pasture (AutoTrends), vertrokken van op de veertiende plaats wist hij zich op te werken tot de negende positie bij de finish. In de tweede race debuteerde Hans Dierckx (AutoWereld) op Zandvoort, hij sloot de race af op de zestiende plaats.

De eerste race werd gewonnen door Marcel Dekker, zijn naaste belager Olivier Naaktgeboren ging even naast de baan en moest zich tevreden stellen met de tweede positie. Paul Sieljes pakte de derde positie nadat hij ook in de fout ging en zijn wagen achterstevoren zette. De tweede Mazda MX-5 Cup race, die door twee safetycar periodes werd onderbroken, kwam op naam van András Kiraly. De overige podiumplaatsen gingen naar Marcel Dekker en Joshua Kreuger. De tweede manche van de MX-5 cup vindt volgende week plaats op Circuit Zolder.

Foto: Mazda Motor BeluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 24 mei 2019.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons