van der Horst

Zandvoort: Jack Aitken dominant van start tot finish in race 1

Jack Aitken - Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3
Jack Aitken - Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3
Jack Aitken heeft de eerste race van de DTM te Zandvoort gewonnen. De Brit mocht met zijn Emil Frey Racing Ferrari vanaf pole starten en wist zonder problemen de leiding de hele race vast te houden. Achter hem kwam een ontketende René Rast (Schubert Motorsport BMW) als tweede over de meet, terwijl Arjun Maini (Mercedes-AMG Team HRT) tevreden moest zijn met de derde plek.
  • Prospeed Competition
Podium 2024 DTM Zandvoort Race 1
Podium 2024 DTM Zandvoort Race 1
Vanaf het begin stond Jack Aitken op eenzame hoogte. De Brit nam direct de leiding met Clemens Schmid (Dörr Motorsport McLaren) in zijn slipstream. Hoewel de Oostenrijker probeerde bij te blijven, kon hij Aitken nooit bedreigen, waarop de blauwe Ferrari al snel een comfortabele voorsprong opbouwde. Tijdens de pitstops kwam de koppositie van Aitken even in bedreiging. Op dat moment wist Arjun Maini - die voor de pitstops continu op de derde plaats lag - hem wel tijdelijk te passeren door later de pits in te duiken, maar het mocht niet baten voor de Indiër, die even leter Aitken weer voorbij zag gaan. Vanaf dat moment controleerde Aitken de race met verve en pakte hij zijn tweede overwinning van het seizoen.

Lucas Auer - Mercedes-AMG Team MANN-FILTER Mercedes-AMG GT3 Evo
Lucas Auer - Mercedes-AMG Team MANN-FILTER Mercedes-AMG GT3 Evo
Achter Aitken was het vooral René Rast die wist te profiteren van de pitstops. De Duitser vertrok vanaf de zevende plaats en wist na de pitstops op te klimmen naar de derde plaats. Van daaruit wist de drievoudige DTM-kampioen ook nog Maini voorbij te gaan, waardoor hij zijn eerste podium van het jaar kon behalen. Maini reed ook zijn beste resultaat van het jaar met een derde plaats, terwijl Schmid tevreden moest zijn met de vierde plaats. De top vijf werd vervolledigd door Lucas Auer (Mercedes-AMG Team MANN-FILTER), die tevens ook goede zaken doet in het klassement. Dit komt doordat Kelvin van der Linde (ABT Sportsline Audi) en Thomas Preining (Manthey EMA Porsche) respectievelijk pas als veertiende en vijftiende eindigden.

Na deze race staat morgen alleen nog de tweede race op het programma. Die wordt uitzonderlijk om 16:30 uur verreden.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 8 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons