van der Horst

Zandvoort: Jack Aitken op pole voor race 1

Jack Aitken - Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3
Jack Aitken - Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3
Terwijl gisterenavond de kwalificaties voor de race op zondag werden afgewerkt in het kader van de DTM in Zandvoort, werd deze voormiddag hetzelfde gedaan voor de race van vandaag. Daar wist Jack Aitken met zijn Emil Frey Racing Ferrari de pole te bemachtigen. Op vijf minuten van het einde van de sessie wist de Brit de snelste tijd te realiseren, die Clemens Schmid (Dörr Motorsport McLaren) nog het dichtst kon benaderen, maar hij moest wel bijna vier tienden prijsgeven op de blauwe Ferrari.
  • Belgian Truck GP
Sheldon van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
Sheldon van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
De tweede startrij wordt dan weer bevolkt door weer twee andere merken met Arjun Maini (Mercedes-AMG Team HRT) en Ricardo Feller (ABT Sportsline Audi). Ditmaal kwam BMW beter voor de dag met een zesde tijd voor Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport), terwijl Lamborghini na het bemachtigen van de eerste startrij gisteren ditmaal niet verder geraakte dan plaats acht voor Nicki Thiim (SSR Performance Lamborghini) en met polesitter van morgen Maximilian Paul (Paul Motorsport) op plek negen. Kampioenschapsleider Kelvin van der Linde (ABT Sportsline Audi) start als dertiende, met net achter hem beste Porsche, die van Thomas Preining (Manthey EMA).

De wedstrijd gaat van start om 13:30 uur.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 8 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons