van der Horst

Zandvoort: Jack Young klopt local hero Tom Coronel in kwalificatie

Tom Coronel - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Tom Coronel - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
De kwalificatiesessie voor de TCR Europe serie om circuit Zandvoort draaide uit op een duel tussen thuisrijder Tom Coronel (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR) en Jack Young (Brutal Fish Racing Honda Civic). Maar het was die laatste die aan het langste eind trok en de pole behaalde in Q2 door acht honderdste seconde sneller te gaan dan de Audi rijder. Comtoyou Racing presteerde uitstekend met verder nog de derde tijd voor Dušan Borković en een vierde voor Nicolas Baert.
Nicolas Baert - Comtotyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Nicolas Baert - Comtotyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Young had eerder al nipt Coronel geklopt in Q2 en herhaalde die prestatie in Q2 die bepalend is voor de voorste rijen op de startgrid. Borković moest acht tiende seconde toegeven op de tijd van Young terwijl Baert zich als vierde wist te kwalificeren. Mehdi Bennani (Sébastien Loeb Racing Hyundai Elantra N) en Isidro Callejas (Brutal Fish Racing Honda Civic) volgden op de plaatsen vijf en zes. Sami Taoufik (Sébastien Loeb Racing Hyundai Elantra N) reed de tiende tijd en start dus van op pole in de tweede race.

Foto's: TCR EuropeDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zaterdag 19 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons