Zandvoort: Jeffrey Roeffen pakt thuisoverwinning

Jeffrey Roeffen - Hendriks Motorsport
Na een paar overwinningen in de heats ging Jeffrey Roeffen dinsdag eindelijk met de hoofdoverwinning aan de haal. In de derde ronde van EuroNASCAR eSports Series stond Circuit Zandvoort op het menu, en Roeffen reed zich met sprekend gemak naar de hoofdrace om daar het kunstje nog eens over te doen. Aan de meet had de Nederlander vijf seconden voorsprong op Tobias Bauenhauser en zeven tellen op kampioenschapsleider Lasse Sorensen.
Een opvallende afwezige was PK Carsport-piloot Alon Day. De Israëliër kleurde nochtans de eerste manches, maar moest verstek geven omdat hij vastzat in het verkeer en daardoor niet tijdig thuis geraakte. Maar the show must go on. Terwijl de eerste drie plaatsen in de hoofdrace al vrij snel vastlagen, vochten vier rijders het uit om de top 5 af te ronden. Braxx Racing-piloot Alex Sedgewick kon alsnog de vierde plaats zonder problemen vasthouden en huidig NASCAR Pro-kampioen Loris Hezemans kon net Andre Castro achter zich houden.

Beste Belg van de avond was Bavo Follon. De mecanicien van het team van Paul Kumpen kon zich net in de top 10 werken en sloot af met een negende plaats. Iets verderop, op een vijftiende plaats, vonden we Bryan Crauwels terug. Guillaume Deflandre, winnaar van de eerste race, leek op een goed resultaat af te stevenen in de hoofdrace, maar door een aanrijding met Ben Creanor eindigde hij pas op een 27ste plaats. Stienes Longin deed weer eens mee sinds de testrace in Daytona en haalde tevens de finale, maar moest al snel opgeven. Ook vader Bert Longin was aanwezig met de wagen gesponsord door Circuit Zolder. De Leuvenaar kwam twee plaatsen tekort in de herkansing om door te stoten naar de finale.

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 20 mei 2020.