van der Horst

Zandvoort: Larry ten Voorde wint beide races van de Porsche Carrera Cup Deutschland

Larry ten Voorde - Proton Huber Competition
Larry ten Voorde - Proton Huber Competition
Regerend kampioen Larry ten Voorde (Proton Huber Competition) heeft beide races voor de Porsche Carrera Cup Deutschland in het kader van het DTM weekend op circuit Zandvoort gewonnen. Daarmee neemt de Nederlander de leiding in de tussenstand over van Harry King (Allied-Racing).
  • Powercars
Podium race 1
Podium race 1
Robert de Haan was het beste weg bij de start van de eerste race van de Porsche Carrera Cup Deutschland, maar een leeglopende band in de negende ronde maakte een einde aan de prestatie van de Nederlander. Larry ten Voorde nam het voortouw over en reed naar zijn tweede zege van het seizoen. Theo Oeverhaus (Bonk Motorsport) en Harry King vochten het onder elkaar uit voor de tweede plaats die uiteindelijk naar de Brit ging die zo voorlopig zijn leidersplaats in de tussenstand wist te behouden. Kas Haverkort (Uniserver by Team GP Elite) en Flynt Schuring (Team Proton Huber Competition) maakten de top vijf vol.
 
Start 2024 Porsche Carrera Cup Deutschland Zandvoort Race 2
Start 2024 Porsche Carrera Cup Deutschland Zandvoort Race 2
Larry ten Voorde was bij de start van de tweede race beter weg dan de van op de pole gestarte Huub van Eijndhoven (GP Elite). Deze laatste wist de tweede plaats te behouden tot een leeglopende band hem verplichtte de pits op te zoeken. Robert de Haan was ondertussen voorbij King gegaan en wist deze race als tweede te beëindigen. De wagen van King had bij het duel met de Haan wat schade opgelopen waardoor de Brit nog een plaats verloor aan Theo Oeverhaus (Bonk Motorsport). Alexander Tauscher (Proton Huber Competition) sloot de top vijf af. Ten Voorde leidt na zijn derde zege van het seizoen de tussenstand met 123 punten, tien meer dan King.

Foto's: Thomas Smets - Porsche Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 10 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons