van der Horst

Zandvoort: Laurin Heinrich van start tot finish

Laurin Heinrich en Leon Köhler - Nebulus Racing by Hofor
Laurin Heinrich en Leon Köhler - Nebulus Racing by Hofor
Terwijl iedereen in Zandvoort zijn opwachting maakte voor Max Verstappen, mocht de Porsche Mobil 1 Supercup de toeschouwers nog eens extra opwarmen. Helaas geen Nederlandse overwinning, want het was Nebulus Racing by Hofor dat het hele weekend van begin tot eind domineerde. Laurin Heinrich was degene die met de overwinning aan de haal ging, voor teamgenoot Leon Köhler. De derde plaats ging naar Simone Iaquinta (Dinamic Motorsport).
Al van bij de start was het Heinrich die een kanonstart maakte met in zijn zog Köhler. De twee Duitsers reden weg van de overige 30 deelnemers en bleven mooi een treintje rijden. Hoewel Köhler nooit veraf was van zijn teamgenoot, was er op geen enkel moment een inhaalmanoeuvre te bespeuren, waardoor de eerste twee plaatsen al vrij snel vast lagen. Voor de derde plaats kon Iaquinta bij de start Ayhancan Güven (BWT Lechner Racing) verschalken en hij kon zestien ronden lang standhouden, waarmee de Italiaan zijn beste resultaat ooit behaalde in de Porsche Mobil 1 Supercup.

Achter het viertal werd er een duel uitgevochten tussen Dylan Pereira (BWT Lechner Racing) en Larry ten Voorde (GP Elite). De Nederlander liet zich verrassen, maar kon uiteindelijk op een mooie manier voorbij de Luxemburger. Verder dan die vijfde plaats kwam ten Voorde wel nooit. In de stand blijft hij wel leider en dat kan belangrijk zijn, gezien er nog maar twee races op het programma staan. Die beide races gaan volgende week plaatsvinden op het circuit van Monza.

Foto: Porsche AG  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons