van der Horst

Zandvoort: Lynk & Co andermaal dominant, Yvan Muller op pole (race 3)

Yvan Muller - Cyan Racing Lynk & Co 03
Yvan Muller - Cyan Racing Lynk & Co 03
Net als gisteren stond er ook zondagmorgen geen maat op de dominantie van Lynk & Co. Yvan Muller snelde in de shoot out naar zijn eerste pole van het jaar, de Elzasser ging neef Yann Ehrlacher en Thed Björk, de racewinnaar van gisteren, vooraf. Hyundai-rijders Norbert Michelisz en Augusto Farfus maakten de top 5 vol. Frédéric Vervisch wist zich niet voor Q2 te kwalificeren en vertrekt in beide zondagraces vanuit twintigste positie.
Thed Björk zette in Q1 nipt de snelste tijd op de klokken voor Michelisz en VW-rijder Johan Kristoffersson, gisteren ook al voorin terug te vinden. Nogal wat toppers haalden de Q2-cut niet. Onder hen jammer genoeg ook  Frédéric Vervisch die pas de 20ste tijd lukte. De Audi's bleken andermaal niet bij de zaak want ook WRT-rijder en merksnelste Jean-Karl Vernay bleef met een 15de tijd in Q1 steken. Ook Gabriele Tarquini (P14) en Andy Priaulx (P17), gisteren nog vijfde, mochten voortijdig inpakken.

In Q2 zetten Thed Björk en Yvan Muller precies dezelfde (best)tijd neer en stootten net als Yann Ehrlacher en het Hyundai-duo Norbert Michelisz-Augusto Farfus door naar de shoot out met vijf. Mikel Azcona kwam 3/1000sten tekort om zich voor Q3 te kwalificeren. Puntenleider Esteban Guerrieri had het geluk op P10 te eindigen wat de All-Inkl.Com-rijder de pole voor race 2 opleverde. Teamgenoot Nestor Girolami (P11)  strandde op amper vier duizendsten van zijn landgenoot maar vertrekt in beide races pas vanop de elfde plaats.

In Q3 vonden Michelisz en zeker Farfus geen antwoord op de Lynk & Co-supprematie. Thed Björk strandde op ruim een halve seconde van Yvan Muller's chrono en ook Yann Ehrlacher beet er zich de tanden op stuk maar pootte zijn Lynk & Co 03 toch naast Muller op de eerste startrij neer.

Zandvoort - Uitslag Q1

Zandvoort - Uitslag Q2

Zandvoort - Uitslag Q3

Foto: Clement Luck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 19 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons