van der Horst

Zandvoort: Maidenzege levert Franco Girolami leiding in puntenstand op

Franco Girolami gaat Niels Langeveld vooraf
Franco Girolami gaat Niels Langeveld vooraf
Na Tom Coronel in de zaterdagrace mocht Franco Girolami (Honda Civic) vandaag in Zandvoort op de hoogste podiumtrede postvatten, de zesde winnaar reeds in evenveel wedstrijden. De broer van WTCR-topper Nestor haalde het vrij makkelijk van medevluchter Niels Langeveld (Hyundai Elantra N) terwijl de Spaanse youngster Isidro Callejas de goede vorm van de Honda's onderstreepte met een derde stek. Geen tweede podium voor Dusan Borkovic, auteur van een sterke wedstrijd en met een vierde stek de best geklasseerde Comtoyou Racing-rijder. Nicolas Baert moest vrede nemen met een achtste plaats, een technisch defect aan Tom Coronel's Audi lag aan de basis van diens uitschakeling, annex safety car-interventie. Girolami's zege leverde de Argentijn ook de leiding in de puntenstand op.
  • Skylimit Events
Comtoyou Racing-rijders Tom Coronel en Dušan Borković kenden een uiteenlopend lot
Comtoyou Racing-rijders Tom Coronel en Dušan Borković kenden een uiteenlopend lot
 De omgegooide top 10 uit de kwalificatie leverde Sebastien Loeb Racing-rijder Sami Taoufik de pole voor de zondagrace op. De Hyundai-vertegenwoordiger moest de leiding evenwel al na twee bochten aan teamgenoot Niels Langeveld afstaan en zou na een foutje uiteindelijk pas als zevende finishen. Girolami die dadelijk voorbij de Peugeot van Jimmy Clairet was gesneld, profiteerde van Taoufiks rijdersfout om nog voor de neutralisatie van de wedstrijd de tweede plaats te claimen en vervolgens ook aan leider Langeveld voorbij te gaan.

Tom Coronel tekende voor een sterke openingsronde waarin hij vanuit negende stelling naar P5 was opgerukt toen zijn wagen door een sensorprobleem in de Hugenholtzbocht plots stilviel. 
Een incident dat achtervolgers Klim Gavrilov (Audi) en Felici Jelimini (Hyundai) kompleet verraste met schade en opgave voor het drietal als gevolg.

Bij de herneming drie ronden later verslikte Jack Young (gisteren nog goed voor P2) zich in een aanval op Taoufik en ging in de grintbak op verkenning. De jonge Brit vocht zich naderhand nog vanuit een verloren gewaande positie terug naar de negende plaats, net achter onze landgenoot Nicolas Baert met wie het in de openingsfase van de race tot een contact was gekomen.

Isidro Callejas (Honda Brutal Fish Racing Team) van zijn kant maakte Jimmy Clairet de derde plaats afhandig, positie die de Honda-rijder slechts nipt voor de uit achtste stelling geremonteerde Dušan Borkovič kon veiligstellen. Vooraan hield leider Girolami (Honda PSS Racing Team) probleemloos achtervolger Langeveld af, de Nederlander zou spijts een eerste podium teleurgesteld als tweede finishen. 

In de puntenstand gaat Girolami aan de leiding, de Argentijn telt elf punten meer dan de verstek gevende Mikel Azcona; geen man overboord evenwel voor de Spanjaard die bij de eindafrekening immers twee resultaten mag schrappen. Tom Coronel en Jimmy Clairet delen de derde plaats, Nicolas Baert is achtste.

De TCR Europe-deelnemers pauzeren nu dik vijf weken alvorens op 29 juli de draad weer op te nemen in Spa Francorchamps.

Uitslag Race 2:

1  F.Girolami PSS Racing Team Honda Civic Type R FK7 TCR in 15 ronden
2  N.Langeveld Sebastien Loeb Racing Hyundai Elantra N TCR +1.979" 
3  I.Callejas Brutal Fish Racing Team Honda Civic Type R FK7 TCR +7.128"  
4  D.Borkovic ComtoYou Racing Audi RS3 LMS +8.069"
5  J.Clairet Team Clairet Sport Peugeot 308 TCR +9.840" 
6  M.Bennani Sebastien Loeb Racing Hyundai Elantra N TCR +10.815" 
7  S.Taoufik Sebastien Loeb Racing  Hyundai Elantra N TCR +13.328" 
8  N.Baert ComtoYou Racing  Audi RS3 LMS +13.990" 
9  J.Young Brutal Fish Racing Team Honda Civic Type R FK7 TCR  +15.153" 
10  V.Davidovski PSS Racing Team  Honda Civic Type R FK7 TCR +15.419" 
 
Kampioenschap: 

1 Franco Girolami (ARG) 154p 
2 Mikel Azcona (E) 143 
3 Tom Coronel (NL) 132 
4 Jimmy Clairet (F) 132 
5 Mehdi Bennani (MAR) 126 
6 Niels Langeveld (NL) 124 
7 Dušan Borković (SRB) 113 
8 Nicolas Baert (B) 107 
9 Jack Young (GB) 105 
10 Felice Jelmini (I) 83 ...

Foto: TCR Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zondag 20 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons