van der Horst

Zandvoort: Marco Wittmann boven na een perfecte pitstopstrategie

Marco Wittmann - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
Marco Wittmann - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
De tweede race van de DTM te Zandvoort werd gewonnen door Marco Wittmann. De coureur van Schubert Motorsport moest vanaf de veertiende startpositie vertrekken, maar wist zijn BMW uitstekend naar voren te sturen, om dan tijdens de verplichte pitstop de leiding over te nemen. Hoewel de Duitser naarmate de race vorderde zijn wagen meer en meer "uit elkaar" zag vallen, wist hij met een comfortabele voorsprong te zegevieren, in een race die uiteindelijk zeer boeiend werd. Mirko Bortolotti van SSR Performance Lamborghini eindigde als tweede, gevolgd door Kelvin van der Linde met de ABT Sportsline Audi.
Start 2024 DTM Zandvoort Race 2
Start 2024 DTM Zandvoort Race 2
Bij de start mocht Maximilian Paul (Paul Motorsport Lamborghini) vanaf de polepositie vertrekken, maar hij verloor al snel de koppositie aan Bortolotti. De eerste ronde werd echter abrupt onderbroken met de rode vlag na een botsing tussen Lucas Auer (Mercedes-AMG Team MANN-FILTER) en Clemens Schmid (Dörr Motorsport McLaren) op Hunserug, waarbij de wagens de baan blokkeerden. Na een korte onderbreking werd de race hervat achter de safety car, tot Ayhancan Güven (Manthey EMA Porsche) wijd ging in de Hugenholtzbocht en in de vangrail belandde.

De schade bij Marco Wittmann
De schade bij Marco Wittmann
Toen de race weer werd vrijgegeven, begon de strijd pas echt, vooral tijdens de verplichte pitstops. Hoewel Bortolotti aanvankelijk de leiding leek te behouden, maakte Wittmann indruk op zijn nieuwe banden, waarmee hij snel kon oprukken. Ondanks schade aan zijn wagen na de eerste ronde, bleef hij volharden en wist hij net voor Bortolotti te blijven, die evenmin zonder kleerscheuren door de race kwam. Ondanks contact tussen beide auto's en verdere schade aan de groene BMW, bleef Wittmann op kop en reed hij uiteindelijk onbedreigd naar de overwinning.

Mirko Bortolotti - SSR Performance Lamborghini Huracan GT3 Evo2
Mirko Bortolotti - SSR Performance Lamborghini Huracan GT3 Evo2
Achter hen kwam het veld samen, waar Bortolotti vooral Van der Linde moest afweren, die op zijn beurt werd bedreigd door thuisrijder Thierry Vermeulen (Emil Frey Racing Ferrari). Tot teleurstelling van het Nederlandse publiek slaagde Vermeulen er echter niet in om de derde plaats te veroveren en moest hij tevreden zijn met de vierde plek. De top vijf werd afgerond door Luca Stolz (Mercedes-AMG Team HRT).


Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 9 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons