Zandvoort Masters Formule 3: Max Verstappen wint met grote overmacht

Max Verstappen - Motopark
Max Verstappen (Motopark) won, zoals verwacht, zonder problemen de Zandvoort Masters Formule 3 editie 2014. Jules Szymkowiak (Van Amersfoort) kwam als tweede over de lijn, maar kreeg 20 seconden straftijd aangesmeerd voor het aanrijden van een tegenstander vlak na de start en werd uiteindelijk als vijfde geklasseerd. Steijn Schothorst (Performance Racing) kreeg de tweede plaats in de schoot geworpen en Nabil Jeffri (Motopark) werd uiteindelijk derde.
Nederlands talent op het podium
Max Verstappen won dus de race die ook zijn vader op het palmares telt, Jos Verstappen won in 1993 de Masters, maar de race die we dit weekend te zien kregen, haalde lang niet het prestige dat de wedstrijd destijds had. Slechts elf deelnemers en met uitzondering van Verstappen bleven alle kleppers uit het Europese kampioenschap weg. Bovendien werd er gereden met de oude generatie wagens die in het Duitse kampioenschap gebruikt worden. Door de straf van Szymkowiak loopt Nederland de triple mis, maar met vijf deelnemers en twee landgenoten op de eerste twee plaatsen, liet Nederland toch zien dat de opvolging van Frijns en Van der garde al verzekerd is.

Start Zandvoort Masters
Verstappen leidde de race van start tot finish en duldde geen tegenstand. Sam MacLeod probeerde in de eerste bocht nog naast de Nederlander te komen, maar werd bij het uitkomen ervan aangereden door Szymkowiak.  Deze laatste probeerde vruchteloos aansluiting te vinden bij Verstappen, maar zag daarentegen op het einde van de race de kloof nog groter worden. Steijn Schothorst, derde in het begin van de race, moest even Jeffri voor laten, maar pakte al snel zijn derde plaats terug en eindigde bij zijn F3-debuut  op het podium. De Formule Renault-rijder schoof nog een plaats op naar voren toen Szymkowiak 20 seconden straftijd kreeg. Indy Dontje, nog een Nederlander pakte de vierde plaats.