van der Horst

Zandvoort: Mondron/Altoè winnen de Long Race

Delahaye Racing Team - VW Golf TCR
Delahaye Racing Team - VW Golf TCR
Guillaume Mondron en Giacomo Altoè hebben zaterdag op de omloop van Zandvoort de Long Race voor de TCR Benelux serie gewonnen. De VW Golf van het Delahaye Racing Team haalde het van de Peugeot 308 Cup DG Sport van Kevin Abbring en Aurélien Comte en de Certainty Racing Team Audi RS3 LMS van Jaap Van Lagen en Simon Reicher. De race werd getekend door vele problemen met banden, vaak de linkervoorband.
De race begon in mineur voor het Boutsen Ginion Racing Honda team, de wagen van Panis/Lemeret, die tijdens de kwalificatie constant te maken kreeg met motorproblemen, kwam niet aan de start en de tweede wagen van het team liep in de formatieronde een lekke band op en moest achteraan starten. Comte nam de beste start en zette de Peugeot op kop voor de VW van Maxime Potty en de SEAT van Pepe Oriola. Coronel had op de Honda voor de tweede maal te kampen met een lekke band en moest de pits opzoeken.

Na de verplichte pitstop was het de Delahaye Racing Golf, nu met de Italiaan Altoè aan het stuur, die de koppositie had overgenomen met Kevin Abbring in de Peugeot op de tweede positie. Reicher in de Audi was opgerukt naar de derde plaats. De top drie zou niet meer wijzigen, maar daarachter werd er nog fel gevochten voor de ereplaatsen. Oriola/Kroes (Ferry Monster Autosport SEAT) pakten uiteindelijk de vierde plaats voor Dillon Koster/Bernhard van Oranje (Certainty Racing Team Audi), Mika Morien/Stan Van Oord (Bas Koeten Racing Audi. De RACB National team rijders Sam Dejonghe en Denis Dupont (SEAT) hadden op een gegeven zicht op de vierde plaats, maar vielen terug naar een achtste plaats in het eindklassement na... een lekke band in de absolute eindfase.

Foto: Media TCR Benelux  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons