van der Horst

Zandvoort: Nederland boven in de Porsche Mobil 1 Supercup

Loek Hartog, Morris Schuring en Larry ten Voorde
Loek Hartog, Morris Schuring en Larry ten Voorde
Door het wegvallen van de wedstrijd in Imola, werd het Nederlandse publiek verwend met twee wedstrijden voor de Porsche Mobil 1 Supercup. Een meevaller voor onze noorderburen, want namelijk allebei gewonnen door een Nederlander. Op zaterdag pakte Morris Schuring (FACH AUTO TECH) zijn tweede overwinning op rij, zondag was Loek Hartog (Team GP Elite) aan de beurt. Hiermee wordt de titelstrijd verlengd tot de finale.
  • LTF
Start 2023 Porsche Mobil 1 Supercup Zandvoort Race 1
Start 2023 Porsche Mobil 1 Supercup Zandvoort Race 1
Op zaterdag stond er geen maat op Schuring. De jonge Nederlander mocht vanaf pole vertrekken en zou, ondanks twee safety cars, de leiding nooit afstaan om zo de 100ste wedstrijd van het kampioenschap te winnen. Overigens werd het een geheel Nederlands podium, nadat Hartog een duel om de tweede plaats uitvocht met teamgenoot Larry ten Voorde (Team GP Elite). Hartog hield nipt de bovenhand en zo kregen we een 1-2, identiek als deze daterend uit het seizoen 2020 in de Porsche Carrera Cup Benelux. Bastian Buus (BWT Lechner Racing) en Alessandro Ghiretti (Martinet by Almeras) vervolledigden de top vijf.

Loek Hartog - Team GP Elite
Loek Hartog - Team GP Elite
Op zondag was het de beurt aan Hartog om de wedstrijd van start tot finish te domineren. De Nederlander werd constant belaagd door Buus, maar zwichten deed hij niet en zo behaalde hij zijn eerste overwinning in dit kampioenschap. Buus bleef wel tweede, terwijl grote titelconcurrent ten Voorde als derde over de meet bolde. Hiermee is in het kampioenschap mathematisch nog niet beslist. Al heeft Buus nu de beste kaarten gezien hij 21 punten voorsprong telt en volgende week in Monza  slechts binnen de top elf hoeft te eindigen om de eindoverwinning veilig te stellen.

Voor onze landgenoten Benjamin Paque (CLRT) en Ghislain Cordeel (GP Elite) was de trip over de grens er één om snel te vergeten. Paque kwam niet verder dan een 22ste plek op zaterdag en een vijftiende op zondag. Cordeel haalde zelfs de eindmeet niet tijdens de eerste wedstrijd, om dan als zestiende te eindigen de dag erna.

Foto's: Porsche AG



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons